Osteoporoza – cauze şi tratament (partea 2)

 

 
     Cele 2 forme de calciu. Cum apare deficitul 

     

     În produsele alimentare există două forme de calciu :

    1. Calciu organic, uşor asimilabil în oasele noastre, se găseşte în legume, fructe (în special în coajă), în sucurile proaspăt stoarse, ouă, grâu şi ovăz germinat, miere, nuci şi lapte proaspăt de capră.

    2. Calciul non-organic, greu de asimilat, se găseşte în toate produsele rafinate, pâine, lapte pasteuriat sau procesat şi produsele lor, apă fiartă, toate produsele procesate la peste 100 de grade Celsiu şi în formulele sintetic produse de calciu.
 

     Deoarece majoritatea persoanelor consumă în principal produse rafinate, lapte pasteurizat sau fiert, produse fierte sau fripte este evident de ce oasele noastre sunt atât de des afectate de osteoporoză.

     Calciu organic formează în corpul nostru săruri uşor dizolvabile, esenţiale pentru procesele circulatorii. Aceste săruri protejează sângele de bacteriile care ajung în vasele de sânge, joacă un rol în creşterea sănătoasă a oaselor şi a dinţilor, îmbunătăţesc funcţionarea sistemului nostru nervos, măresc imunitatea şi au multe alte funcţii utile.

     Forma non-organică a calciului este folosită doar într-o mică măsură la creşterea oaselor. Ea serveşte în principal ca material pentru producerea sărurilor greu solubile de calciu, care devin nucleul tare al pietrelor la rinichi, la ficat sau la vezica
biliară.

      Excesul de pâine albă proaspătă şi chifle (principala sursă de calciu non-organic) duce la producerea de pietre de calciu, în special la vezica biliară.
     Pentru a asimila calciul non-organic, organismul trebuie să recurgă la rezervă de micro şi macro elemente, ceea ce are un efect negativ asupra altor procese fiziologice.

oase fragile deficit de calciu

 

     Ce produce deficitul de calciu ?

 

     Între diversele elemente din corpul nostru, cantitatea de calciu este pe locul 5, după cele 4 elemente de baza : carbon, oxigen, hidrogen şi azot.
    În medie, avem cam 1,2 kg de calciu în corp, iar 99% din această cantitate este conţinută în oase.

     În ţesuturile noastre osoase au loc două procese:

      1. Descompunerea, însoţită de eliberarea de calciu şi fosfor în sânge.
 

      2. Reconstrucţia, care constă în depuneri proaspete de săruri de calciu.

 

     Într-o zi, ţesuturile osoase ale unui adult pierd până la 700 de miligrame de calciu.
     Aceeaşi cantitate de calciu proaspăt ar trebui să fie depozitată la loc.

     Întregul sistem scheletic al copiilor în creştere este complet reconstruit în 1-2 ani.
 

     Pentru un adult, acelaşi proces durează 10-12 ani.

 

     Pe lângă susţinerea greutăţii corpului şi menţinerea poziţiei verticale, ţesutul osos are funcţiunea de a acumula calciu şi fosfor, pentru că organismul să aibă o rezervă de urgenţă din aceste elemente, când nu primim o cantitate adecvată prin hrana 
consumată.


    Nivelul calciului din sânge este constant.

     Chiar şi în ultimele stadii ale osteoporozei, sângele menţine 99,9% din concentraţia necesară, luând calciu din oase. Dacă sângele ia calciu din oase zi de zi, masa osoasă începe să descrească.

      Se ştie că produse precum carnea, brânză, zahărul şi grăsimile animale produc mari cantităţi de acizi dăunători când sunt digerate. Sărurile de calciu sunt folosite pentru a neutraliza aceşti acizi şi pentru a proteja corpul nostru împotriva otrăvirii. 
     Cu cât consumăm mai multe asemenea produse, cu atât mai puţin calciu ne rămâne în oase. 
                      (Aceste informaţii sunt din cartile doctorului Mikhail Tombak)

 

 Iubire fără condiţii -Paul Ferrini

 

  "Ori de câte ori îţi parvin veşti ce par proaste, gândeşte-te la aceas­ta: ţi-ar da oare Dumnezeu un dar îndoielnic?

     Nu te lăsa păcălit de ambalaj, ci deschide-l cu o inimă deschisă. şi, dacă încă nu înţelegi semnificaţia darului, stai liniştit şi aşteaptă.

     Dumnezeu nu dă daruri îndoielnice. Adesea, până ce darul nu e pus în acţiune în viaţă ta, nu vei cunoaşte semnificaţia darului.

     Acest lucru poate fi frustrant, dar este inevitabil.

     Darurile lui Dumnezeu nu alimentează aşteptările ego-ului. Va­loarea lor este de ordin superior. Ele te ajută să te deschizi la adevărata ta natură şi la adevăratul tău rost aici. 
 
     Câteodată, ele par să închidă o uşa şi nu înţelegi de ce. Numai atunci când uşa potrivită se deschide, pricepi de ce uşa nepotrivită a fost închisă."
 
 Vopsea de păr Koleston Perfect – ce conţine ?

 

 

     Ce conţine o vopsea de păr (Wella Professionals)

 

     Acest articol este făcut doar pentru a aprecia şi mai mult femeiile, având în vedere riscurile la care se expun pentru a fii mai frumoase.

     

     Ingrediente:

     Apă

     Cetearyl alcohol – combinaţie de alcool etilic şi stearic – ingredient considerat ok

     Glyceryl Stearate SE – lipid folosit ca agent de emulsifiere – este considerat sigur

     Ammonium Hydroxide – se formează la contactul cu apă a gazului Ammonia – în cantităţi mari este toxic pentru oameni, iritant, toxicitate la nivelul organelor, concentraţia maximă admisă este de 6%

     Sodium Laureth Sulfate – derivat din alcool laric etoxilat – prezintă risc de toxicitate la nivelul organelor, iritant (piele,ochi,plămâni), poate conţine impurităţi periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral şi leucemie) şi 1,4-dioxane (cancer); acest ingredient este considerat comedogen – închide porii şi se formează puncte negre

     Lanolin Alcohol – amestec de alcooli organici obţinuţi în urmă hidrolizei lanolinei – alergenic, toxicitate la nivelul organelor, acest ingredient este considerat comedogen

     Sodium Lauryl Sulfate – sarea de sodiu a Lauryl Sulfate – toxicitate la nivelul organelor, iritant (piele,ochi,plămâni), ingredient comedogen, poate cauza iritaţia gingiilor şi poate agrava ulcerul bucal, poate cauza reacţii alergice sau sensibiliza pielea

vopsea de par wella professionals koleston perfect

 

     Sodium Sulfate – sare anorganică – toxicitate la nivelul organelor

     Glycol Distearate – compus având la baza acid stearic – considerat ok

     Sodium Cocoyl Isethionate – acid gras derivat din ulei de cocosiritant în special pentru ochi, toxicitate la nivelul organelor

     Sodium Sulfite – sare anorganică de sulf – alergenic , toxicitate la nivelul organelor,

     Ascorbic acid – antioxidant – considerat sigur

     Disodium EDTA – acid acetic – considerat sigur

     Toluene-2,5- Diamine Sulfatecancerigen, toxicitate la nivelul organelor, alergenic, restricţii de folosinţă, se permite folosirea lui doar în vopsele de păr maxim 10% concentraţie

     1- Hydroxyethyl 4,5 – Diamino Pyrazole Sulfate – considerat ok

     Polyquaternium – 2 2 – considerat sigur

     Resorcinol – se găseşte în cafea,fum de ţigară, melasă – cancerigen, alergenic, toxicitate la nivelul organelor, probleme la nivel endocrin, iritant(ochi,plămâni,piele)

     2- Methylresorcinol – colorant de par – puternic alergen al pielii

    2-Amino-4-Hydroxyethylaminoanisole sulfate (cuvânt bun la spânzurătoarea) – colorant de păr – sigur cu condiţia respectării cantităţii de concentrare

     Geraniol – feromon secretat de albine – alergenic

     Linalool – produs de anumite plante – alergenic, poate provoca ezeme la contactul cu oxigenul

     m-Aminophenol – colorant sintetic – cancerigen, toxicitate la nivelul organelor, puternic alergen al pielii

 

     Dacă trebuie neapărat să vă vopsiţi încercaţi s-o faceţi cât mai rar şi cu produse de cât mai bună calitate.

 Osteoporoza – cauze şi tratament (partea 1)

 

 
 
     Ce este osteoporoza ? De ce nişte oase puternice şi sănătoase devin slabe şi predispuse la fracturi sau fărâmiţare ?

 

     Osteoporoza înseamnă deficit de calciu în oase. După cum ştim, principalul ingredient al testutului osos este calciul. 


     Dacă dintr-un motiv oarecare, corpul nostru este sărac în calciu, oasele noastre devin poroase şi încep să semene cu şvaiţerul.

    Statisticile ne spun că fracturile cele mai pericuolase sunt cele din zona articulaţiei şoldului. Acestea produc, în cam jumătate din cazuri, un handicap permanent.

     Înainte se credea că în mod obişnuit ea atacă în special femeile, dar cercetările recente arată că ea afectează în mod egal atât bărbaţii cât şi femeile. Mai mult, copiii cu vârste între 8-11 ani sunt tot mai frecvent diagnosticaţi cu această boală.

     Pentru majoritatea locuitorilor de la oraş , primele simptome ale osteoporozei pot fi detectate la vârstă de 30 de ani

   Conform medicinei convenţionale, osteoporoza este o boală incurabilă, cu o componentă genetică. Medicina nu ştie cu adevărat cum să trateze bolile genetice. Cel mai bun lucru este să opreşti înaintarea bolii. 


     Pentru a realiza aceasta, specialiştii recomandă să bem mai mult lapte şi să mâncăm mai multă brânză.

     Sfatul obişnuit pentru bărbaţi este să consume mai puţin alcool şi mai puţin tutun şi să-şi administreze formule conţinând calciu sintetic şi vitamina D3.

     Femeile primesc aceleaşi sfaturi, plus terapie cu estrogen.

osteoporoza cauze si tratament


     Practica medicală demonstrează că formulele care conţin calciu şi hormoni pot întârzia avansarea bolii dar o vindecare completă ar fi imposibilă.


     Terapiile se concentrează asupra livrării de calciu în organism şi a forţării organismului să asimileze acest supliment de calciu.
 

     La un seminar pe tema unui stil de viaţă sănătos, o femeia a povestit cum toată viaţă ei a băut între un litru şi un litru jumate de lapte pe zi, pe lângă că o dată la două zile consuma supe pe baza de lapte şi cereale, plus cantităţi mari administrate de calciu şi de vitamina C, ori de câte ori răcea, şi cu toate astea oasele ei erau foarte fragile, corpul ei primind mai mult calciu decât avea nevoie.
    Cu toate acestea după ce şi-a fracturat braţul, fractura nu s-a vindecat şi a fost diagnosticată cu osteoporoză.

 

     Dacă consumaţi o mulţime de produse lactate zilnic şi luaţi pastile de calciu veţi fi probabil surprinşi când diagnosticul găsit va fi osteoporoză sau deficit de calciu.

     De ce ?


    Noi introducem calciu sub formă de lapte pasteurizat şi smântânit, formule sintetice, pastile şi alte surse; iar aceste forme de administrare trec prin corp fără a fi asimilate.
   

     Oasele nu primesc practic nimic din acest calciu. De câte ori avem nevoie de cantităţi mărite de calciu pentru procesele biologice (ex: când se schimbă vremea), sângele nostru ia aceste cantităţi suplimentare din oase. Din această cauză oamenii se plâng adesea de dureri de oase când vremea este pe cale să se schimbe


     Alimentarea organismului nostru cu forme de calciu greu de asimilat seamănă cu roţile unei maşini blocate în zăpadă : cu cât se rotesc mai mult roţile, cu atât se vor îngropa mai tare. 

Partea 2 – cele 2 forme de calciu, cum apare deficitul
Partea 3 – aliaţii şi duşmanii calciului
Partea 4 – remedii împotriva osteoporozei 

     Aceste informaţii sunt din carţile doctorului Mikhail Tombak iar poza alăturată este viziunea medicinei noi germanice (doctor Hamer) asupra apariţiei osteoporozei.

osteoporoza cauze si tratament noua medicina germana

 

 Nouă medicină germană sau cum să te vindeci singur de orice boală

 

 

 

        Medicina nouă germană după Dr. Hamer sau cum să te vindeci singur de orice afecţiune.

 

     Ideea de bază e că toate bolile sunt declanşate de un şoc emoţional care trebuie să îndeplinească simultan 5 criterii, odată îndeplinite, el se transformă în conflict biologic:


1. şocul este trăit în mod dramatic – copleşitor, stresant, pătrunzător, sufocant;
2. te surprinde nepregătit, apare pe neaşteptate;
3. te menţine captiv, într-o stare continuă de stres care te domină în totalitate;
4. este trăit în interior, individul fiind incapabil de a-şi împărtăşi lui însuşi sau altora sentimentele trăite în momentul şocului;
5. nu are rezolvare imediată.

noua medicina germana dr hamer

 

     Cine e interesat de aprofundarea acestei teorii poate citi următoarele cărţiNouă medicină germanică şi Dr. Hamer – Introducere în nouă medicină germană . Pentru aceste cărţi plus multe altele în format pdf mă puteţi contacta.

 

     Aici puteți citi cum am demonstrat apariția cariilor dentare la copii cu ajutorul noii medicine germane.

     

     Pe acest forum găsiţi mult mai multe informaţii dar şi rezolvare de cazuri concrete:

     Există şi un grup foarte mare pe facebook unde se discuta şi se oferă soluţii pentru diferite afecţiuni.


Multă sănătate.

 Discriminarea terapeutului(maseurului) bărbat şi experienţele mele

 

     Încă din timpul practicii ni s-a spus că peste tot se caută numai fete, nu contează că sunt spa-uri, centre de recuperare medicală sau saloane de înfrumuseţare şi c-o să fie foarte greu să ne găsim undeva de lucru.

casa de sanatate dragomir curs masaj terapeutic                                               Casa de sănătate​ Dragomir –  Curs masaj terapeutic

 

     Pornind cu acest handicap, terapeutul bărbat va încerca întotdeauna să ştie o gama cât mai variată de terapii, să se autoeduce permanent, să-şi uimească pacienţii cu mişcări noi de la o şedinţa la alta, să fie mereu cu un pas înaintea celorlalţi tocmai pentru a face faţă discriminarilor.
    Ca bărbat vei fi discriminat de ambele sexe, în general din cauza percepţie total greşite asupra lucrurilor care se întâmplă efectiv la o şedinţa de masaj.

 

     Prostia începe încă de la recepţie din modul cum prezinţi lucrurile: când sună o persoană(femeie sau bărbat) şi vrea să-şi facă o programare şi tu îl întrebi : – “Doriţi la fată sau la băiat ?” deja în acest moment în capul clientului lucrurile prind o tentă sexuală iar majoritatea le-ar fi imposibil să zică – “Vreau la băiat.” ( în mintea ta te gândeşti că dacă alegi bărbatul o să pară ciudat pentru toată lumea şi mai rău dacă ai prieten sau soţ – adică cum poţi să-i zici iubitului – “Vezi că mă duc la masaj, aveam de ales într-o fată şi un băiat şi am ales băiatul, nu ştiu exact de ce, aşa am simţit eu că e mai bine” . – şi eu în locul respectivului m-aş supără. ; iar ca bărbat să ai de ales între fată şi băiat când tu deja ai în cap ideea că masajul e ceva obscen, trebuie să fii nebun. E imposibil să nu-ţi pui în minte întrebarea – “Ce sunt gay ? Cum să mă duc să mă maseze un bărbat “.


     Majoritatea maseurilor echipelor sportive(atât de fete şi de băieţi) sunt bărbaţi dar acolo vezi altfel pentru că totul pleacă din capul tău şi din modul în care îţi sunt prezentate lucrurile.
 

     Dacă atunci când vrei să te programezi la o şedinţa de masaj ţi se spune : “ La ora la care doriţi dumneavoastră cel mai bun terapeut disponibil pentru a vă rezolva problemele este George. Este ok ?” – altfel vezi lucrurile. Dacă creierul te întreabă de ce ai ales bărbatul acuma ai nişte răspunsuri concrete – pentru că George este disponibil atunci când vreau eu şi este un terapeut bun şi-mi va rezolva problemele. 


    Totul pleacă de la modul în care şti să te faci perceput de oameni.

    Când în joc e sănătatea ta nu te interesează sexul doctorului, ci cât de bun este, ce recomandări are, cât de bine o să-ţi rezolve problema.

 

     Noi tratăm atât frumuseţea cât şi sănătatea, suferinţe fizică şi psihice deopotrivă , aşa că sexul terapeutului ar trebui să fie ultima ta problema când vii la un tratament (doar în cazul în care ai anumite inhibiţii sau iubiţi/iubite extrem de geloase – dar şi în aceste cazuri o discuţie înainte poate face minuni).

     Maseurii sunt nişte profesionişti care, la fel că voi, vor să-şi facă meseria cât mai bine şi pun suflet în ceea ce fac, nu contează ce probleme ai, ei vor încerca mereu să va facă bine. 


     Experienţa, cunoştiinţele şi recomandarea ar trebui să fie criterile de selecţie pentru un terapeut.

 

Belle Silhouette Salon primul salon la care am lucrat                                                  Belle Silhouette –  primul salon la care am lucrat


     Ca maseur trebuie să câştigi încrederea oamenilor, să discuţi mereu cu ei şi înainte şi după, să le asculţi sugestiile, să-i faci să se simtă confortabil, în siguranţă, şi să înţeleagă că ei sunt stăpâni pe situaţie şi pot decide ce vor şi ce nu vor în orice clipă a şedinţei. 

     Cea mai mare problema a maseurilor atunci când vine vorba de bărbaţi este homofobia, majoritatea plecând de la ideea că trebuie să fi gay să vrei să-l freci pe spate pe un alt bărbat sau se simt inconfortabil.


     Da sunt de acord atunci când vine vorba de un masaj de relaxare, ca bărbat e ok să alegi o femeie să-ţi facă masaj dar dacă pe tine te doare spatele de nu mai poţi şi te umpli de medicamente ca fraierul şi nu vrei să vi la un masaj terapeutic doar din cauza unor fobii îmi cer scuze că trebuie s-o spun dar eşti un prost.


    Probabil va uitaţi la fotbal şi voi ca şi mine, dar v-aţi gândit vreodată cine îi freacă, înainte şi după meciuri, pe Messi sau pe Ronaldo ca să nu-i doară nimic ? Un bărbat.
     Cei mai buni clienţi pentru terapeuţi bărbaţi sunt atleţii şi sportivii care ştiu ce înseamnă un masaj şi caută cele mai bune servicii, nu genul celui care le oferă.
     Tu eşti interesat să-ţi rezolvi problemele cât mai repede şi mai bine.

     În cei aproape doi ani de când practic oficial această meserie am avut norocul sau şansă de la Dumnezeu s-o pot practică permanent încă înainte să-mi termin studiile.
Am întâlnit toate tipurile de oameni, am lucrat pe vouchere de 15 ron sau şedinţe în spa-uri de la 200 ron în sus, dar pe toţi i-am tratat la fel şi am încercat să le ofer tot ce puteam eu mai bun la momentul respectiv.

 

     Au fost şi mai sunt momente când a fi bărbat, în acest domeniu, este o problema pentru anumite persoane, chiar dacă nu te cunosc şi nu ştiu că poate chiar le-ai putea schimba viaţă în bine.
     Singura persoană pe care chiar am înţeles-o a fost o musulmanca care risca să-şi piardă diferite părţi ale corpului dacă era văzută descoperită de un alt bărbat.

 

Adică dacă foloseşti fraza cu “Nu mă lasă religia” ar trebui să meargă în orice domeniu. 

     De-a lungul timpului am cunoscut o mulţime de oameni care n-aveau nicio problemă ca persoana care îi tratează este bărbat, ba chiar ele îmi transmiteau mie o oarecare stare de inconfortabilitate şi jenă. 
 

    Asistente tv şi semi-vedete care deşi aveau o părere proastă depsre frumuseţea lor, arătau bine şi se dezbrăcau fără nicio reţinere, ceea ce pentru mine care eram la început era destul de dificil – creierul (că el e de vină de obicei) începea să facă tot felul de scenarii în care îmi făceam probleme că nu sunt încă destul de bun, că poate au mai făcut în multe locuri şi la maseuri cu experienţă iar eu o să par penibil.


                            Vedeţi că e greu şi de partea cealaltă a mesei.

 

belle maison spa sedinta de masaj de relaxare in cuplu                                        Belle Maison Spa – locul în care am avut multe de învăţat 

 

      Cel mai dificil este cu clienţii străini, pentru că ei n-au nicio jenă în acest domeniu.

     Am avut un domn turc de care mă rugăm şi îi explicăm că nu e nevoie să se dezbrace complet şi e ok să-şi păstreze lenjeria intimă. N-am reuşit. Se aşeza întotdeauna în fundul gol pe masă de masaj şi nu mai ştiam cum să-l acopăr în prosoape, plus că se plimbă prin salon doar într-un halat uşor transparent.
     La fel şi cu toate doamnele care după o anumită vârstă (60+) simţeau nevoia să se dezbrace mai mult decât era nevoie.
     E valabilă teoria că odată cu înaintarea în vârstă începe să nu-ţi mai pese de părerile nimănui, de nimic în general şi să faci exact ceea ce simţi.

     Iar un moment destul de awkward” a fost când a venit o fetiţă de 12 ani cu mama ei (ele fiind în vacanţă în România şi stabilite în Austria de mulţi ani) să-i fac masaj de relaxare pentru că acolo părinţii ei o duceau mereu.
    Vedeţi voi este destul de dificil să masezi o fetiţă de 12 ani într-o societate ca a noastră.
     Pentru mine era ciudat, pentru ceilalţi oameni din salon era ciudat, doar ea şi cu mama ei erau mulţumite şi n-aveau nicio problemă .

    Chiar ieri am avut un moment de nelinişte, pentru că venea o doamna căreia i se spunea “filipineză” care era şi profesoară de yoga, şi părea încă de când şi-a făcut programarea telefonică c-o să fie greu să înţelegi ce vrea, nici cum o cheamă nu ştiai 100%.
    Până la urmă doamna era irlandeză, preda yoga străinilor din România şi ne-am înţeles chiar bine, deşi, ca orice persoană spirituală ştia că cel mai bun masaj se face în linişte şi n-am discutat decât la sfârşit.
Acum o să aştept cu nerăbdare săptămâna viitoare, când vine mama ei.


     Una dintre cele mai frumoase părţi ale acestei meserii este faptul că ajungi să cunoşti foarte mulţi oameni, din domenii total diferite, fiecare cu ideile şi conceptele lui despre viaţă şi de la fiecare poţi să înveţi câte ceva.

    Oamenii nu înţeleg că atunci când vin prima oară la masaj, terapeutul nu se gândeşte la modul :  ”- cum o arată şi asta goală, o avea păr pe picioare, o încăpea pe masă, n-o să-i mai tacă gură o ora.”


     Nu, nu asta gândim, hai să va spun eu ce gândesc când aştept o persoană nouă.


     În primul rând vreau să aflu care este obiectivul şedinţelor, ce o deranjează, ce o doare, că e o problema de sănătate, de frumuseţe sau doar nevoia de relaxare.


                    Ce pot eu să fac pentru tine ca să-ţi îmbunătăţesc viaţa.

 

masaj terapeutic la cinnamon salon terapia punctelor dureroase                                                        Masaj la Cinnamon Salon – noua mea casă


     Tu ca terapeut ai grijile tale pentru că vrei să-l mulţumeşti pe acel om, să simtă că eşti implicat 100% în ceea ce faci şi că îţi pasă de el.
 

    Vin persoane care îţi povestesc cum au făcut ele masaj cu pietre vulcanice, cu beţe de bambus, la patru mâini, la şase picioare, că au fost la nu ştiu câţi maseuri şi terapeuţi care le-au făcut nu ştiu ce minunaţii, îţi pun milioane de întrebări şi până la sfârşitul orei trebuie să le demonstrezi că merită să plătească în continuare pentru tine, că serviciul tău este de calitate şi au nevoie de el. Nu e uşor.

De aceea e bine că înainte de o programare concretă să veniţi la o mică discuţie, pentru că  asa şi clientul şi terapeutul să se simtă în largul lor chiar de la prima şedinţă.

 

    Am foarte mulţi prieteni bărbaţi, pe care îi cunosc încă de când învăţăm primele mişcări de masaj, care nici acum n-au resusit să profeseze legal într-un centru tocmai din cauza acestei discriminări (80% din personalul din acest domeniu sunt femei)
    Din cauza acestei probleme majoritatea lucrează la domiciliul clientului şi sunt foarte buni în ceea ce fac pentru că doar aşa pot supravieţui. Din păcate, de regulă, mai au şi un alt job pentru a face faţă cheltuielior.

     Masajul din punctual meu de vedere nu este o meserie. Este o chemare. Faci acest lucru pentru că simţi că trebuie să-l faci şi şti că făcându-l bine o să poţi ajută cât mai mulţi oameni.

    N-o să ajungi milionar, n-o să fi vreo celebritate dar pentru mine momentul când un om îţi mulţumeşte din suflet că nu-l mai doare spatele, că nu mai are gâtul înţepenit, că se simte mai bine în pielea lui, că i-ai transmis o stare de bine, că ai reuşit măcar 1% să-i schimbi viaţă într-un sens pozitiv, valorează mai mult decât orice.

    Câteodată ai nevoie de confirmarea oamenilor că faci bine ceea ce faci , chiar dacă tu simţi deja asta.


    N-o să uit niciodată când o fată cu gâtul înţepenit a plecat în culmea fericirii, când o doamna în vârstă îmi mulţumea rugându-se pentru sănătatea mea, când am fost mai apreciat decât un masaj de pe o plajă din Thailanda, când unele persoane care făceau de mai mulţi ani tratamente pentru a avea copii şi au reuşit într-un final ( mi-au sugerat că poate şi terapiile mele au ajutat), când am simţit c-am făcut mult bine.


    Cel mai plăcut lucru este totuşi atunci când băieţii mei vor să le fac un masaj , o mângâiere, un ceai, nu contează ce , pentru că aia simt ei c-o să le facă bine.
 

           Toate lucrurile astea minunate nu poţi să le cumperi cu nimic.

   

masaj la domiciliu                                                                           Cel mai plăcut masaj

 

    Dacă faci un lucru bine, cu pasiune şi crezi în el n-ai cum să greşeşti niciodată si sunt foarte mulţi terapeuţi care fac asta numai că nu-i lăsaţi să va ajute. Nu contează sexul atunci când cauţi un om care să aibă grijă de ţine şi de sănătatea ta.

    Fiecare are stilul sau şi e mai bun în anumite terapii de aceea e bine înainte să alegi unul să încerci mai mulţi, fete şi băieţi, nu contează.


     Gaby Mitric, Emilia David şi Roxana Alistar (Belle Maison Spa) sunt nişte persoane minunate, de la care am avut mereu câte ceva de învăţat; Riccardo Lombardi este unul dintre cei mai buni terapeuţi pe care i-am cunoscut, mereu în căutare de a învaţă lucruri noi şi sper să mai am prilejul să mai învăţ de la el şi alte lucruri, iar Mari, fata cu care lucrez acum la Cinnamon Beauty Salon, este o persoană incredibilă, pe care deşi viaţa a supus-o la tot felul de greutăţi ia îşi face în continuare treaba cu pasiune şi pune suflet în fiecare terapie pe care o oferă.

   Noi cei care lucrăm în domeniul acesta, o facem cu plăcere, cu zâmbetul pe buze împreună cu voi, pentru voi. 

            Vă mulţumesc că aţi ajuns până aici cu cititul şi va doresc o zi frumoasă.

 Corpul uman (sănătate şi boală)

corpul uman

 Testarea pH-ului la Cinnamon Salon

Testarea pH-ului (partea 1 – pH-ul salivei)

     

     După articolul anterior am făcut şi un experiment să vedem cum stăm cu pH-ul. 

Ideea e simplă, cu cât valoarea pH-ului este mai mare cu atât lichidul este mai alcalin şi mai bogat în oxigen iar cu cât este mai mic este mai acid şi lipsit de oxigen.


     Un corp sănătos trebuie să aibă pH-ul alcalin undeva la 7.4.

     PH-ul salivei este uşor mai acid decât cel al sângelui dar reflectă foarte bine valoarea acestuia dacă testul se face pe stomacul gol.
     PH-ul salivar ne arată starea de sănătate a fluidelor extracelulare şi rezervele lor de minerale alcaline.
Valoarea optimă este undeva între 6.4 şi 6.8, o valoarea mai mică este un indiciu al rezervelor alcaline insuficiente.

    După masă pH-ul salivei trebuie să crească peste 7.8 . Dacă nu se întâmplă acest lucru înseamnă că organismului îi lipsesc minerale alcaline, în special calciu şi magneziu, şi nu va asimila foarte bine alimentele.
Cu cât această problema va dura mai mult cu atât corpul va fi mai vulnerabil la boli.

testare ph Cinnamon Salon filtru apa

    După cum se poate observă în poză Coca-Cola n-are un pH prea grozav.În schimb apa de la filtru(Waterpia) pare foarte bună( am testat şi apa de la robinet care a ieşit mai alcalină decât cea de la cana cu filtru de la Delimano).
 

     Valoarea pH-ului înainte de masă pare în limite normale pentru toată lumea, problema apare după masă unde valoarea lui nu creşte destul.

Urmează testarea pH-ului urinei.

 Sănătatea noastră strict legată de ph-ul sângelui ?

Ce este PH-ul şi valorile sale optime

 

"Viaţa este o luptă, dar nu împotriva păcatului, nu împotriva puterii banului, nu împotriva unor forţe energetice malefice, ci împotriva ionilor de hidrogen." – H.L. Mencken

 

     Ideea de bază este că specia umană este o specie alcalină şi de aceea pentru o alimentaţie corectă raportul trebuie să fie 20% acid – 80% alcalin.

     Orice aliment pe care-l consumăm produce fie reziduuri acide fie mai puţin acide, spre alcaline.  

   PH (potenţialul de hidrogen) măsoară aciditatea sau alcalinitatea unei substanţe, valoarea acesteia fiind măsurată pe o scară de la 1 la 14, unde 7 este neutru , peste 7 alcalin şi sub 7 acid.
      PH-ul corpului reprezintă valoarea pH-ului lichidelor din interiorul său. 


O persoană sănătoasă ar trebui să aibă :

Sucurile gastrice din stomac 1,5-3,5
Piele/transpiraţie 4,7
Salivă (dimineaţa) 6,4
Urină (dimineaţa) 5,5-6,0
Lichid intracelular 7,1
Sânge 7,35-7,45
Sucuri pancreatice 8,8

 

valori ph alimente

 

     Dintre acestea, cel mai important lichid este sângele care determină gradul de sănătate al întregului organism şi pe care corpul luptă să-l menţină la anumite valori cu orice preţ.
   Aciditatea coagulează sângele, iar când cantitatea de acid este prea mare, capilarele se blochează, apare proasta circulaţie a sângelui şi toate organele încep să aibă probleme.
   Paraziţii, la rândul lor, trăiesc şi se dezvoltă într-un mediu acid, furându-ne hrana şi transformând-o în otravă iar celule noastre se hrănesc cu resturile rămase de la ei.

     Cât de mult rău poate să-i facă organismului această aciditate.

   Dieta Dukan, de exemplu, care în faza de atac te obligă să mănânci în mare parte alimente acide şi totodată inflamatorii nu are cum să fie ceva sănătos pentru organism ba din contra. Îmi pare rău pentru cei care ţin dieta Dukan sau vor s-o ţină deoarece îşi îmbolnăvesc singuri corpul doar pentru a slăbi repede dar nesănătos câteva kilograme care pe termen lung se vor pune cu siguranţă la loc.

  În concluzie, pentru menţinerea pH-ului optim şi pentru alcalinizarea organismului trebuie să avem o dietă echilibrată adică fără excese alimentare , exerciţii fzice constante de 3-4 ori pe săptămâna, utilzarea apei alcaline în cure de câteva săptămâni.
   

    Pe lângă toate acestea atitudinea interioară are o importantă deosebită – respiraţia abdominală adâncă, echilibrul emoţional bazat pe o gândire pozitivă şi "veselie interioară".