Ce este arta și cum ne poate vindeca ea. Cum să creezi un tablou terapeutic. 1


 

 

     V-ați întrebat vreodată ce este aceea artă ?

     De ce a apărut și care este rostul ei ? De ce avem nevoie de ea ? De ce am simțit, în special, în copilărie simțul artistic ?

 

     O explicație, pe înțelesul tuturor, o dă domnul S.N. Lazarev : 

     ”De exemplu, omul îngheaţă în frig. Atunci el coase laolaltă piei de animale şi îşi face îmbrăcăminte. După aceea începe să înfrumuseţeze această îmbrăcăminte cu ornamente, adică încearcă să o facă frumoasă, ceea ce deja înseamnă artă. Dar un om va face acest lucru, pe când altul va folosi haina doar pentru conservarea căldurii.
     Atunci apare întrebarea:
cine va face dintr-un lucru obişnuit un obiect de arta? Bineînţeles, acela care are un surplus de energie liberă, acela care caută o posibilitate de a aplica potenţialul său neutilizat. Acest supra-potenţial, un fel de rezervă strategică, care dă posibilitatea omului să supravieţuiască, trebuie la rândul său să se dezvolte şi să se realizeze. Când omul râde, dansează, cântă – toate acestea sunt semne a belşugului de energie liberă. Copiii sunt mult mai veseli decât adulţii, ei rad şi se bucură mai des, ei adoră jocurile. Jocul este o copie a vieţii şi pentru el este de asemenea nevoie de energie. De la şcoală ştim că dacă organul nu se antrenează, el se usucă şi se atrofiază. Dacă nu se antrenează şi dezvoltă potenţialul spiritual strategic, el începe să se stingă şi omul se transformă treptat în animal.

                                                            artă pe o bucată de piele acum mii de ani

 

     Cel mai probabil, fiecare dintre noi a scris versuri în adolescenţă. Aceasta ne-a permis să ne întărim şi dezvoltăm potenţialul artistic legat de surplusul de energie sufletească esenţială. Uite aşa, cu cât mai activ participă copilul la jocuri, compunerea de versuri, în toate procesele de creaţie, cu atât mai multă energie superioară consumă şi deci cu atât mai mult o va primi înapoi mai târziu. Dar cu o condiţie – dacă posedă energia iubirii.”

 

     Deci ce este arta până la urmă ?

     Este modul în care noi ne folosim surplusul de energie, adică potențialul neutilizat, pentru a genera și mai multă energie viitoare. Dar asta doar cu condiția să avem niște rezerve generoase de iubire în suflet. Și asta, de regulă, se întâmplă când suntem copii și totul este minunat sau când ne îndrăgostim, primind , din nou, o porție bogată de energie.

     Arta este punerea interiorului mai presus de exterior, a sufletului mai presus de corp, a inviziblilului mai presus de material și vizibil, a sentimentului mai presus de logică.

     Arta educă și schimbă omul, fără ca el să bănuiască, pentru că informația de bază vine din subconștient.

     Arta, spre deosebire de știință, lucrează cu sentimentele, iar prin acestea se poate transmite orice cantitate de informații.

     De aceea există opere de artă care te pot încărca cu o energie deosebită doar privindu-le. Cantitatea de energie, înmagazinată în aceste lucrări, este cea care schimbă starea de sprit a omului sau chiar poate să-l vindece, de diferite afecțiuni, cum sunt icoanele făcătoare de minuni.

 

     Să înțelegem acest procedeu prin analiza energetică făcută de domnul S. N. Lazarev asupra unui tablou :

     ”O descoperire neaşteptată a constituit-o pentru mine expoziţia de tablouri rituale a artiştilor australieni. După testarea câtorva lucrări am fost uimit de puterea acţiunii lor pozitive asupra celor mai importanţi parametri ai omului; încărcătura de iubire şi comuniunea cu Cosmosul.

     M-am oprit în faţa unuia dintre tablouri. Pe acesta nu figurau obiecte concrete, era compus din puncte, liniuţe şi pete. Aflându-mă în preajma acestui tablou am simţit că el interacţionează cu mine, m-am apropiat şi- am nimerit în câmpul informaţional al acestuia.

     Senzaţia era ciudată: deodată s-au schimbat proporţiile, a apărut o stare de vrajă şi de ireal. Parametri tabloului, la testare, s-au arătat a fi de excepţie: o foarte înaltă spiritualitate, mult suflet şi o mare încărcătură de iubire, agresivitatea conştientă şi subconştientă extrem de coborâte. 

     Acest tablou, fără a-ţi crea nici un fel de asocieri conştiente, vindecă bioenergetic omul, îi dă informaţii, interacţionează cu el ca o fiinţă vie.

     După ce am vizitat expoziţia, am încercat să tratez cu ajutorul tablourilor şi am fost uimit de puterea lor de acţiune.

     Atunci am înţeles în ce constă esenţa talismanelor și icoanelor.

     Având o structură activă a biocâmpurilor, ele armonizează nu numai spiritul, sănă tatea şi destinul, dar şi spaţiul din jurul lor. O icoană pictată de un om cu o înaltă spiritualitate nu numai că-l pune pe om în contact cu Divinitatea dar îl şi protejează. Tablourile contemporane ar trebui să fie create ca şi icoanele pentru că principala problemă a lumii contemporane o reprezintă criza spirituală.”

 

     Acum, după ce ne-am făcut o idee despre artă și imensa ei valoare, să încercăm să facem un tablou terapeutic.

     Condiții optime pentru a crea un tablou energetic :

      Pasul 1 : După ce omul termină o ședință de masaj, el simte că plutește, că este liber, fără griji și stres, iar nivelul său energetic este mult mai ridicat, de unde rezultă că și starea lui psihică este mult mai bună.
     Capacitatea sa de a emana energie pozitivă este la cote, aproape, maxime și această energie trebuie folosită, dată mai departe, în scopuri nobile.
De aceea atunci este
cel mai bun moment pentru creație, pentru artă, pentru stocarea acelei energii într-o lucrare artistică, care să dăinuie.

      Pasul 2 : Deci, după ce terminăm cu masajul, trecem la pasul următor în crearea unui tablou energetic.

     Omul, fiind în acea stare pozitivă, de după masaj, trebuie să se gândească la o ființă , cu iubire, pentru că iubirea este cea mai puternică energie.

      Pasul 3 : Dintr-o listă de cuvinte pozitive, alese special din cărți spirituale, el alege primul cuvânt, cu care poate asocia legătura pe care o are cu ființa la care s-a gândit.

      Pasul 4 :  Din cele 12 culori de pe masă, o alege pe cea care-i transmite cele mai frumoase sentimente iar la sfârșit își termină opera scriind acel cuvânt pe o planșă.

 

 

     ”La început era Cuvântul….” ceea ce înseamnă că cuvântul este cea mai puternică armă , cu care omul poate face cel mai mult rău sau lucruri incredibile de bune.

     Iar cuvântul tău, încărcat cu toate sentimentele tale, se adună cu cuvântul celorlalți și cu sentimentele lor benefice, iar tabloul începe să capete puteri energetice din ce în ce mai mari.

     Tabloul trebuie să conțină 40 de cuvinte deoarece numărul 40 este numărul puterii astrale, având o încărcătură energetică foarte puternică. 

     Toate lucrurile importante, de transformare a omului, sunt legate de numărul 40 : în creștinism majoritatea ritualurilor durează o perioadă de 40 de zile, în cabala transmiterea învățăturii mistice se făcea doar discipolilor trecuți de 40 de ani, când sufletul uman a atins maturitatea necesară primirii Adevărului și foarte multe alte sensuri pe care le puteți descoperi aici, într-o analiză detaliată a numărului 40.

     După ce se strâng cele 40 de cuvinte tabloul se înrămează și se așează, pe perete, într-o zonă a camerei unde puterea sa să fie mărită, ținând cont de regulile amenajărilor energetice. Se poate duce și la biserică, să participe la o slujbă, pentru a se încărca cu și mai multă energie pozitivă. De acolo și ideea de obiect sfințit care te ajută și protejează

     Fiind la stadiul de experiment trebuie să treacă puțin timp pentru a-i testa eficiența, dar în primul rând am nevoie și de ajutorul vostru, pentru a-l termina cât mai repede.

     În aproape o săptămână suntem la jumătate, dar mai este nevoie de participanți, buni la suflet și cu scrisul mic, ca să încapă bine toate cele 40 de cuvinte.

     Fie ca toată ființele din Univers să fie fericite.

 

     Evoluția tabloului (actualizare la zi)

     P.S.  – Tabloul se pare că cere mai multă ”dragoste”. Deși regula stabilită era să fie scris un cuvânt diferit față de cele deja existente, cuvântul ”dragoste” a fost scris deja de 3 ori din 18 cuvinte .

     P.S. 2 – Cuvintele ”floare” și ”inspirație” au fost scrise deși nu existau în lista inițială, deci a fost inspirația autorilor 🙂

     P.S. 3  – O persoană a scris două cuvinte, pentru c-am uitat că deja făcuse acest lucru, cu câteva zile în urmă.

     P.S. 4  – Cuvântul ”înțelepciune” a fost încercuit în listă deși n-a fost scris pe planșă.

     P.S. 5 – Am trecut de jumătate, ajungând la 26 de cuvinte. Mai sunt 14 locuri libere.

     P.S. 6 – A apărut un cuvânt nou, care nu exista pe lista inițială : ”tărie”

     P. S. 7 – Tabloul este complet. Ultimul cuvânt fiind ”miracol”

 

     

                           Aceasta este lista completă de cuvinte și ordinea în care au fost scrise :

                            1. Tandrețe;  2. Grijă; 3. Acceptare; 4. Curaj; 5. Libertate: 6. Iubire: 7. Dragoste: 8. Bunătate: 9. Floare; 10. Credință; 11. Generozitate; 12. Recunoștință; 13. Har; 14. Dragoste; 15. Inspirație; 16. Familie; 17. Altruism; 18. Emoție; 19. Dragoste; 20. Încurajare: 21. Pace; 22. Îmbrățișare; 23. Suflet; 24. Inteligență; 25. Îngăduință; 26. Încredere; 27. Dăruire; 28. Ascultare; 29. Fidelitate; 30. Demnitate; 31. Loialitate; 32. Iertare; 33. Bucurie; 34. Educație; 35. Fericire; 36. Tărie; 37. Energie; 38. Perseverență; 39. Speranță; 40. Miracol.

                                    Mulțumesc celor 40 de artiști. 

                             

 

 

 

Comentarii

comentarii


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Ce este arta și cum ne poate vindeca ea. Cum să creezi un tablou terapeutic.