Mersul în picioarele goale (pași spre sănătate) 1


 

 

 

            Cum ne ajută mersul în picioarele goale 


 

     Ştiaţi că avem mai multe terminaţii nervoase în picioare decât oriunde altundeva pe corp ?


     Asta înseamnă că atunci când eşti desculţ repornești supercomputerul ( sistemul nervos de la creier la picioare) pentru a deveni treaz şi conştient.

     Picioarele pot comunica acum mai bine cu creierul, ajutând întreg mecanismul de echilibrul al organismului (sistemul endocrin). Studiile au arătat că prin conexiunea cu pământul schimbă activitatea electrică a creierului măsurată prin electroencefalograme.

     Până când piele creşte puternic(aproximativ 2-3 săptămâni) eşti super-vigilent, fiind atent la fiecare pas pentru un eventual pericol.

    Mergând desculţ înseamnă că nu mai eşti un simplu spectator ci devi una cu terenul pe care calci.
     Concentrându-te mai mult pe paşi decât pe problemele tale ajuţi la calmarea minţii iar un sentiment de pace te va cuprinde.

     Atunci când umbli în picioarele goale captezi electroni de la pământ iar asta îţi îmbunătăţeşte sănătatea.

     

      După ample cercetari s-a constatat că împământarea influenţează conductivitatea pielii, reglează ritmul cardiac, reduce stresul, reglează nivelul glucozei din sânge şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.

alergat in picioarele goale

 

     Într-un articol publicat în Jurnalul de Medicină Complementară şi Alternativă este demonstrat faptul că mersul în picioarele goale creşte suprafaţă de acţiune a celulelor roşii din sânge iar ca urmare se evită îngrămădirea celulelor şi vâscozitatea sângelui scade. Vâscozitatea ridicată este un factor important în apariţia bolilor de inima, de aceea foarte mulţi oameni iau diferite medicamente în fiecare zi pentru subţierea sângelui.


     Mersul în picioarele goale ajută la vindecarea diferitelor afecţiuni ale picioarelor atunci când este folosit într-un plan de recuperare medicală. Ajută la întărirea muşchilor şi la transformarea lor în picioare puternice şi sănătoase.

     Când mergi în picioarele goale începi în mod natural să stai şi să te mişti ca un dansator, vei adopta o poziţie mult mai sănătoasă care va ajută la alungirea întregului corp şi la îndreptarea coloanei vertebrale.

 

     Impactul alergatului în adidaşi : o presiune de 12 ori mai mare decât greutatea corpului care transmite şocuri în organism cu fiecare pas.

    Impactul alergatului în picioarele goale : niciunul.

 

mersul in picioarele goale foarte sanatos

 

     Personal încerc să merg cât mai mult timp în picioarele goale, în special în grădină pe pământ, dar și pe nisip, iar și alte suprafețe.

     Din vara anului trecut am început să alerg în picioarele goale în Parcul Tineretului în jurul lacului și a fost foarte plăcut. Primele două – trei antrenamente au fost ușor mai dificile până m-am obișnuit dar apoi n-am mai avut nicio problemă, doar o singură dată când am alergat pe o căldură foarte mare de frigea asfaltul a fost deranjant.

    În general prima frică a oamenilor este legată de faptul că te-ai putea accidenta grav sau că-ți intră lucruri în picior dar pot să vă confirm că nu e așa. Înafară de câteva pietricele până acum n-am întâmpinat niciun obstacol și am alergat și 10 km în picioarele goale.

     Mergeți cât mai mult în picioarele goale și o să simțiți diferența imediat.

    

  

 

 

Comentarii

comentarii


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Mersul în picioarele goale (pași spre sănătate)