Puterea de schimbare a omului


 

 

     La nivel subconștient oamenii care trăiesc împreună sunt identici. Celălalt este o oglindă, un mijloc de dezvoltare care ni se oferă și atunci noi trebuie sa l susținem pentru efectiv ne susținem pe noi.


     Doi oameni care conviețuiesc, ca cuplu, ca soț și soție, se pot urca reciproc pe cele mai înalte culmi ale evoluției sau se pot trage unul pe celalalt în mocirlă.
 

     De regulă femeia rămâne văduvă pentru ca o mare parte din energia ei se transformă în agresivitate subconștienta față de cel de lângă ea, agresivitate care-l omoară pe soț.
 

     Dar vina este împărțită, în mod egal, pentru că tu ca bărbat nu încerci să schimbi nimic ci ai aceeași agresivitate dar pe care o transmiți către tine sau către mediul extern.


     În momentul în care tu te schimbi profund, nu doar așa de suprafață, cel de lângă tine are două variante : să se schimbe și el și sa evoluați împreună sau să părăsească mediul care devine neplăcut pentru el.

     Este o aberație să susții că tu 20 de ani ai iubit un om cu adevărat și el și-a bătut joc de tine.
 

     Omul de lângă tine ești chiar tu.

     Deci, în orice clipă a vieții avem puterea de a ne schimba, de a ne transforma viața în ceva frumos dar pentru asta trebuie să ne deprogramam de toate bagajele toxice pe care le am moștenit sau pe care le am preluat zi de zi din mediul extern.

     Puterea de schimbare există întotdeauna acolo în interiorul nostru și energia noastră dacă este una a binelui, a dorinței sincere de educare a celuilalt prin iubire o să ne ajute să transformam tot mediul exterior.

     Lupta omului, în cuplu sau în societate, de cele mai multe ori, este o luptă cu nevoia de a avea dreptate, de a impune viziunea și punctul nostru de vedere asupra situației, asupra lumii.

     Dar frumusețea apare abia atunci când acceptam ideea  că noi n-avem nevoie să apărăm nimic pentru că dreptatea se apară singură pentru că de aceea se numește dreptate.


     Legile universului se apară singure dar ego-ul nostru vrea sa se bage și el.

     Atitudinea noastră trebuie să fie veselă, pozitivă, de bucurie și iubire iar celălalt o să evolueze și el așa sau o să se autoelimine.
     

     Noi nu putem schimba, teoretic, pe nimeni și totuși îi putem schimba pe toți.

     P. S. Știu că acest articol o sa fie citit tot de femei, știu că bărbații sunt rigizi în gândire și greu acceptă schimbare dar partea frumoasa a lucrurilor este că caracterul unui copil este format de mamă iar atunci orice femeie care devine blândă și bună practic transmite acest lucru și viitorilor bărbați adulți.
     Am speranțe mari în viitor deci se anunță un 2019 minunat.

     Gânduri bune și un an nou memorabil.

 

 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *