Migdalele sunt considerate unele dintre cele mai sănătoase alimente de pe pământ.
O precizare foarte foarte importantă : 90% din migdalele de pe piață provin din California și din anul 2007 ele sunt supuse unui proces de pasteurizare, de aceea încercați să procurați migdale din România, Spania, Italia sau Grecia.
Eu am luat 200gr de migdale, lăsate la înmuiat câteva ore şi decojite, am adăugat puţin ulei de măsline (de preferat ulei de floarea soarelui presat la rece) şi le-am amestecat la robot până au ieşit ca în imaginea de mai jos. Simplu.
Acum să vedem la ce foloseşte.
1. În primul rând e o sursă de grăsimi sănătoase – micşorează riscul apariţiei diabetului şi a bolilor de inimă, influenţează nivelul colesterolului din sânge.
2. Pentru noi care nu mâncăm carne este o sursă bună de proteine deoarece conţine mulţi aminoacizi esenţiali.
3. Conţine minerale esenţiale fiind o sursă importantă de magneziu, fosfor (ajută la creştera de oase şi dinţi puternici), cupru şi multe altele.
Riboflavina şi L-carnitina din ele ajută la buna funcţionare a creierului şi reduce riscul apariţiei bolii Alzheimer.
Acidul folic şi vitamina B ajută pe perioada sarcinii reducând riscul apariţiei unor deformări ale fătului.
4. Migdalele sunt singurele nuci şi printre singurele proteine care ajută la alcalinizarea organismului, reduc astfel apariţia bolilor care nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin.
5. O gustare bună şi săţioasă pentru copii.
6. Migdalele sunt considerate împreună cu cânepa nişte superalimente care n-ar trebui să lipsească din dieta unei persoane sănătoase.
7. Migdalele ajută în constipație datorită cantități optime de magneziu și calciu pe care le conțin, iar studiile au dovedit că prin consumarea de 5-10 migdale pe zi se poate menține o stare de sănătate optimă o perioadă mult mai mare de timp.
Şi mai sunt şi alte beneficii dar mai citiţi şi voi .