Unt de migdale făcut în casă


image_pdfimage_print

 

     Cum să faci unt de migdale şi la ce te ajută


     Eu am luat 200gr de migdale, lăsate la înmuiat câteva ore şi decojite, am adăugat puţin ulei de măsline (de preferat ulei de floarea soarelui presat la rece) şi le-am amestecat la robot până au ieşit ca în imaginea de mai jos. Simplu.
 

unt de migdale si miere facut in casa

     Acum să vedem la ce foloseşte.


     1. În primul rând e o sursă de grăsimi sănătoase – micşorează riscul apariţiei diabetului şi a bolilor de inimă, influenţează nivelul colesterolului din sânge.


     2. Pentru noi care nu mâncăm carne este o sursă bună de proteine deoarece conţine mulţi aminoacizi esenţiali.

 

    3. Conţine minerale esenţiale fiind o sursă importantă de magneziu, fosfor (ajută la creştera de oase şi dinţi puternici), cupru şi multe altele.
     Riboflavina şi L-carnitina din ele ajută la buna funcţionare a creierului şi reduce riscul apariţiei bolii Alzheimer.
     Acidul folic şi vitamina B ajută pe perioada sarcinii reduc
ând riscul apariţiei unor deformări ale fătului.


   4. Migdalele sunt singurele nuci şi printre singurele proteine care ajută la alcalinizarea organismului, reduc astfel apariţia bolilor care nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin.
   

     5. O gustare bună şi săţioasă pentru copii.

    6. Migdalele sunt considerate împreună cu cânepa nişte superalimente care n-ar trebui să lipsească din dieta unei persoane sănătoase.


     Şi mai sunt şi alte beneficii dar mai citiţi şi voi .

 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *