Zahărul, glicemia și mândria. 3


 

 

     Înainte de a începe efectiv discuția, despre subiectul din titlu, trebuie să fac o precizare foarte importantă, pentru această perioadă

     În lunile martie – aprilie, din punct de vedere energetic, omul o să fie susținut în orice activitate benefică pentru sufletul său.

     În acest interval se accentuează contactul cu viitorul și toate acțiunile noastre vor avea impact asupra anului curent sau chiar și a următorilor ani. 

     Este un moment în care trebuie să încercăm să fim mai buni, din toate punctele de vedere, pentru că tot ceea ce facem, la exterior, și gândim, se va reflecta asupra viitorului nostru. Dar nu numai al nostru, ci și al copiilor, părinților și tuturor urmașilor noștri. Putem spune chiar asupra întregii planete, având în vedere că, din punct de vedere energetic, toți oameni sunt conectați.

      Acum se pot face modificări, sănătoase, în dieta noastră, încercând să mărim aportul de alimente vii. 

     De aceea și religia pune postul Paștelui mereu în lunile martie și aprilie, pentru că beneficiile energetice sunt mult potențate.

     La începutul lunii aprilie o să experimentăm un post cu sucuri și atunci o să disuctăm mai în detaliu despre acest subiect.

 

     Acum să facem o analiză a ultimelor explicații oferite de domnul S.N. Lazarev legate de nevoia de dulce, creșterea glicemiei și cum se ajunge la diabet. Informațiile sunt din cartea ”Un remediu pentru toate bolile”, care urmează să fie tradusă și în limba română.

 

     Din ce cauză crește glicemia?

 

     Medicina asociază nivelul crescut al zahărului din sânge cu un consum excesiv de dulciuri, cu o supraalimentare. Dar aceasta este doar o jumătate a paharului, medicina alopată lucrând mereu pe efect, fără să caute cauza inițială a unui dezechilibru.

     În urma unor analize medicale se poate stabili doar efectul pe care anumite obiceiuri îl au asupra corpului, dar nu de ce continuăm cu aceste obiceiuri, chiar dacă știm că ne sunt total dăunătoare. Majoritatea persoanelor care ajung la diagnosticul de diabet aleg tratamentul cu insulină, de unde nu există cale de întoarcere sau vindecare. 

      Practic, în momentul în care ți-a scăzut glicemia și te apucă o stare de leșin cel mai eficient lucru recomandat este zahărul brut sau o tabletă de ciocolată, pentru că se absoarbe extrem de rapid, iar apoi un biscuite sau un carbohidrat, care are o rată de abosrbție mai lentă.

     Așa tratează, pe scurt, medicina această afecțiune.    


     Există, însă, un alt motiv pentru creșterea nivelului de zahăr în sânge, acesta fiind stresul insuportabil apărut din cauza prăbușirii viitorului, moartea rudelor apropiate etc., adică o problemă emoțională.
     Când o persoană trăiește o situație extrem de stresantă, și poate muri, corpul simte nevoia să se apere. Pentru asta are nevoie de energie. Zahărul, pe care organismul îl eliberează în fluxul sangvin, oferă energie rapidă și ușoară.

 O frază atât de simplă, dar care cuprinde toată învățătura de are avem nevoie : ”Energia vine la noi prin bucurie.”

 

     Acest lucru este tolerat bine de către om, atâta timp cât perioada de stres este scurtă. Dar când stresul trece în subconștient, fiind o problemă care ne macină în permanență, eliberarea de zahăr continuă constant, iar excesul de zahăr începe să omoare organismul.
    

     Omul are două modalități pentru a arde excesul de zahăr : prima este prin mișcare, să fie o persoană foarte activă și care să nu supraalimenteze corpul, iar al doilea este să elimine cauzele stresului.


     Stresul este o reacție la o situație neașteptată, neobișnuită, care este percepută ca fiind periculoasă, la care o persoană trebuie să se adapteze. Pentru aceasta omul trebuie să fie modelat, să perceapă totul cu ajutorul sufletului, cu compasiune și iubire.

     Când o persoană se bazează pe ajutorul Divin, sufletul său începe să se deschidă, iar când o persoană se bazează doar pe el, ego-ul vine în prim-plan, apoi omul încearcă să controleze întreaga lume din jur și va fi într-o stare de stres continuu.

     Noi nu putem controla tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru și cu cât ego-ul nostru acceptă mai repede asta cu atât nivelul de stres scade.

     O persoană cu mândria crescută se află într-o stare de stres constant, indiferent dacă vrea sau nu.

 

     De ce tot mai mulți oameni au probleme cu zahărul ?

 

     Mândria oamenilor este la nivele din ce în în ce mari, ego-ul este imens, iar pierderile sunt aproape imposibil de acceptat, deoarece orice pierdere este distrugerea ego-ului.

     Moarte unei persoane dragi este una dintre cele mai puternice lovituri pentru noi. Rudele apropiate, persoanele iubite, le simțim ca fiind părți din noi, iar moartea lor este ca moartea unei bucățele din noi.

     De ce nivelul zahărului îți crește, de obicei, în orașul în care locuiești sau cel natal?

     Deoarece, acolo, starea obișnuită, de stres, se activează, și se poate conecta de moartea rudelor, iar atunci când călătorești începi un fel de viață nouă, unde memoria trecutului este inhibatăReacționezi diferit într-un mediu nou, necunoscut, nivelul de mândrie scade și valorile zahărul se normalizează.

     Mereu când suntem în vacanță, indiferent de excesele pe care le facem, corpul se simte bine și nu ne mai doare nimic, tocmai pentru că tot stresul l-am lăsat acasă, nu mai încercăm să controlăm pe nimeni și nimic, iar atunci consumul de energie devine minim.
     Asta dacă nu ne-am luat familia sau munca cu noi. laugh

 

     Ce trebuie să facă un om pentru a depăși aceste situații și a se vindeca?

     Păi, cum de călătorit permanent nu putem, atunci trebuie să lucrăm cu noi, la interior, la schimbarea paradigmei de gândire, dar și să avem grijă de corpul nostru fizic.

     Trebuie să învățăm să ne sacrificăm, conștient, să cedăm binele nostru, să ascultăm de ceilalți, să nu mai condamnăm sau să judecăm oamenii, să ne depășim mândria și să nu pierdem, pentru nimic în lume, sentimentul de iubire din suflet.

     Puteți practica o zi de post, pe săptămână, micșorând astfel atașamentul față de material. La fel de utile sunt meditația și toate tehnicile de respirație.

    Tot ceea ce ne restricționează, ne limitează dorințele și ne obișnuiește cu detașarea de material și spiritual ajută sufletului nostru.

     Dacă copiii sunt învățați de mici să practice un sport, să respire conștient, să se roage și să nu se atașeze prea puternic de nimic, atunci le va fi mult mai ușor să depășească viitoarele momente stresante iar zahărul n-o să fie o problemă mare în viața lor.

     Omul trebuie să fie gata, în orice clipă, să poată pierde totul, dar totuși să-și păstreze iubirea față de Dumnezeu, singurul lucru care este veșnic.

     Doamne-ajută și putere de schimbare interioară.

 

     În încheiere, la cererea publicului, trei idei despre "pandemia" actuală :

     1. Bolile sistemului respirator se dezvoltă atunci când omul manifestă o nemulțumire față de soartă,  o neacceptare a situațiilor de viață, diferite frici puternice, pe o perioadă mai lungă de timp.

    2.Mirosul și gustul sunt pricipalele moduri prin care intră plăcerile în corp.
Nasul care curge încetinește orice poftă și se realizează un detox, prin eliminarea substanțelor nesănătoase din organism.
Masca ii scade omului atașamentul față de aspectul fizic și îl oprește din vorbitul fără rost, cuvântul fiind folosit mai mult pentru a judeca și condamna, decât pentru lucruri pozitive.

     3. Soarele este pricipala sursă de energie a Pământului și între 2018-2024 activitatea sa se intensifică. Același lucru s-a întâmplat și acum 100 de ani. între 1918-1924.

     Energia amplifică starea inițială a omului.

     Ce se întâmplă cu o persoană orgoliosă, agresivă,  cu un ego imens, și care primește un impuls energetic?

     Ce pățeau personajele negative, în benzi desenate, când voiau din ce în ce mai multă energie? Explodau, se autodistrugeau.

     Deci, expunerea la soare, într-o stare emoțională negativă trebuie evitată. Și cum soarele radiază și pe vreme înnorată, omul rău nu mai are viitor. Asta înseamnă, într-o traducere mai ușoară, schimbarea paradigmei de gândire.

     Bolile de piele vor exploda în următorii ani, în acest moment cancerul de piele fiind cel mai des tip de cancer, la nivel global, iar în SUA, la fiecare 60 de minute, două persoane mor din cauza cancerului de piele.

     4. Încă de acum câteva sute de ani, microbiologii au înțeles că nu sămânâța este importantă, ci terenul, și într-un corp sănătos niciun intrus nu poate să se înmulțească și nicio boală nu poate să se dezvolte. O carte care explică perfect toate aceste lucruri este ”In the Cauldron of Disease ” (1934) de Dr. Are Waerland – "It is the soil that creates the disease and not the disease that creates the soil.”     

     5. Copiii, de regulă, nu sunt afectați deoarece ei sunt fericiți și nu acumulează energie negativă. Copilul funcționează pe sentimente, iar sentimentele sunt schimbătoare, dar nu negative, în mod constant.

     Viitorul se închide doar persoanelor care nu mai au putere de schimbare, de flexibilitate în gândire.

     Totul este perfect așa cum este.

     Aștept un feedback cu nelămuriri, neacceptări și sugestii smiley

                  "Fie ca toate ființele din Univers, vizibile și invizibile, să fie fericite, să scape de suferința lor."  

 

 

Comentarii

comentarii


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “Zahărul, glicemia și mândria.