Despre oameni şi masaj

 

 

 

     La început am crezut că doar oamenii cu anumite probleme, ciudăţenii, vin la masaj.

 

salon de masaj cel mai bun loc de agatat femei

 

     După un timp am realizat că de fapt toţi oamenii au problemele lor, nebuniile lor frumoase care nu le scot la iveală decât în anumite momente, dorinţa de a le fi ascultate gândurile şi trăirile, pasiuni şi activităţi ascunse.
     

     Dacă mă întrebi direct ţi-aş spune că nu-mi plac oamenii şi că mi-ar plăcea să fug pe o insula pustie dar asta e probabil modul indirect de a spune că şi eu sunt la fel că toţi, o persoană cu tot felul de nebunii şi pasiuni dar care nu pot fi exprimate decât în anuminte condiţii iar până atunci prefer liniştea şi pacea.


     Masajul este o terapie care ajută trupul dar şi sufletul în aceeaşi măsură. Este un mod de a te deconecta de viaţa obişnuită şi a intrat într-o zona de confort, în care grijile şi problemele dispar, pentru câteva ore pe săptămâna.
     

     Oamenii care vin la masaj sunt persoane care au învăţat să se iubească pe ei şi să investească timp şi bani în sănătatea lor fizică şi psihică.


      M-a surprins plăcut faptul că doamnele şi domnişoarele insistă în a-şi trimite prietenii şi soţii la masaj, ba chiar îi aduc de mâna, săptămâna trecută având un număr record de 5 bărbaţi :).
Tind să cred şi să le iau ca dovezi de iubire, descoperind un lucru care-ţi face plăcere şi care te ajută personal să vrei să-l împărţi şi cu persoana iubită.


     Marele meu regret este că nu reuşesc încă să-mi fac mai mult timp pentru a oferi aceeaşi experienţă plăcută familiei şi persoanelor din jurul meu la care ţin dar promit c-o să-mi fac. 


              E un sentiment deosebit să-i faci pe oameni să se simtă bine. E şi cel mai dificil lucru. 

 

masaj de relaxare


     Se spune că nu contează cel mai mult ce şti să faci ci ce reuşeşti să transmiţi, oamenii având nevoie de sentimente şi emoţii. 


     În concluzie toţi oamenii au ciudăţenii, fiecare având nebunia lor unică, poate chiar mai multe, dar nu toţi oamenii vin la masaj, încă. 🙂

 Cum să (o)mori cu stil

 

 

 

     

     Toate alimentele sunt mai mult sau mai puţin toxice în funcţie de persoană şi de gramajul folosit aşa că orice lucru poate deveni otravă dacă i se dă unui alergic sau dacă este consumat într-o cantitate prea mare.

     Natura este atât de inteligentă încât majoritatea lucrurilor comestibile conţin toxine ca mijloc de autoapărare împotriva exterminării speciei.

     N-o să scriu acum despre ciupercile din pădure sau arahide ci de câteva mai deosebite.

     1. Seminţele de măr ( valabil şi pentru seminţele de cireşe, prune, caise şi piersici) 

     Vrăjitoarea cea rea ştia ea ceva când a vrut s-o omoare pe Albă ca Zăpadă cu un măr.
     Numai că trebuia să încerce cu seminţe de măr, zdrobite pentru a elibera enzimele, făcute shake cu banane şi alte bunătăţi.

     1kg seminţe de măr conţine aproximativ 700 miligrame cianură .

     Pentru a muri omul trebuie să consume 1 miligram de cianură/ per kg corp deci la 70kg ţi-ar trebui 100gr de seminţe de măr să mori în stil  eco-bio 🙂

semintele de mar contin cianura alba ca zapada ai grija

 

     2. Ricinul (cea mai toxică plantă din lume) – toxinele se află în seminţe şi se pare că omul este cel mai sensibil : 1-9 seminţe pot omorâ un om, în funcţie de stare sa de sănătate, şi de la 10 în sus un câine iar raţa poate mânca până la 80 de seminţe. Uleiul de ricin în schimb nu este periculos pentru om şi se poate utiliza fără frică.

     3. Ardeiul iute ( substanţă activă capsaicina) cu care tocmai am făcut un experiment zilele trecute în cantităţi mari poate fi fatal.

Aproximativ 1 kg de ardei iute consumat la o masă, sub formă de pulbere , pot omorâ un om de 55 kg. 

     4. Migdalele (cea mai bună nuciferă după părerea mea)

     Migdalele pe care le consumăm noi sunt migdale dulci dar există în natură migdale amărui care conţin o cantitate foarte mare de cianură şi chiar şi o mâna de migdale (7 -10 bucăţi) pot fi fatale.  
     Aşa că dacă găsiţi prin natură un migdal şi v
ă  e poftă trimiteţi un prieten înainte să verifice dacă sunt ok.

     5. Fasolea boabe ( în special cea roşie)

     Norocul lui Jack a fost c-a plantat boabele de fasole şi nu le-a mâncat.
    Nu consumaţi niciodată fasole crudă. Nu contează forma, culoarea sau alt aspect toate sunt toxice pentru organism în starea lor naturală.
     Gătite la o temperatura sub 80 de grade le poate chiar mări nivelul de toxicitate.
     Aproximativ 50 de boabe de fasole îţi pot fi fatale.

     6. Orezul – conţine arsenic dar ar trebui aproximativ 300kg de orez pentru a omorâ un om de 70kg. E ceva orez de mâncat.

    7. Mătrăgună (belladonna) – face parte din familia solanaceae (tomate, ardei, cartofi, etc) şi conţine o cantitate mare de otravă, mai ales în frunze.
Are propietăţi halucinogene de aceea merită făcute câteva experimente pe ea.

     8. Leandrul – o plantă destul de des întâlnită în gradiniile de pe la noi. Toată plantă este toxică şi 100-150 gr te pot omorâ.
     Au existat cazuri de oameni care au murit după ce au mâncat miere produsă de albine din nectarul florilor de leandru
Deci aveţi grijă de la cine vă luaţi mierea 🙂

     9. Tisa – un arbore ocrotit la noi în ţară, declarat monument al naturii. Toată plantă este toxică dar majoritatea sinucigaşilor cică au preferat frunzele sau seminţele.

     10. Narcisa– o floare foarte frumoasă dar care te poate ucide. Din fericire toxinele se găsesc doar la nivelul bulbului care totuşi cică a fost confundat o dată cu ceapă şi a rezultat în moartea individului.

      11. Cartoful ( în contact cu prea multă lumină devin toxici) – o culoare verzuie imediat sub coajă indică acest lucru. 
În niciun caz nu consumaţi cartofi cruzi deoarece pot apărea o serie de efecte secundare total neplăcute.

(http://www.smithsonianmag.com/arts-culture/horrific-tales-of-potatoes-that-caused-mass-sickness-and-even-death-3162870/?no-ist). – pagină dedicată cazurilor de otrăvire cu cartofi

     12. Sâmburele de avocado – este otrăvitor pentru animale deci nu poate fi prea bun nici pentru om, dar are foarte multe beneficii. Tocmai experimentez acum propietatiile sale miraculoase. Am băut ieri un ceai şi sunt ok. 🙂

     Cum zicea un înţelept bătrân : "Moderation is the continual lesson în nature. A small teaspoon of poison hemlock is a great cleanser for the organ systems. An ounce of poison hemlock is a first class ticket to the valley of death. All part of the Creator's plan. If the pain is so great, there are many plants that will allow you to exit this world. Pills and guns are unnecesary to invite the Angel of Death. The Creator gave us many plants that will allow us to exit. În general, small amounts are restorative, healing, and nutritious. Large amounts of certain plants can be fatal. Moderation is the key to nature education!"

 

 Sâmburele de avocado – cum şi de ce să-l mănânci ?

 

 

     Aţi mâncat vreodată avocado ? Probabil că da.
 
     Aţi mâncat vreodată sâmburele(sămânţa) de la avocado ? Probabil că nu. Niciun om normal n-a făcut-o.
 
     Seminţele conţin materialul genetic necesar pentru continuitatea speciei deci sunt pline de vitamine, minerale, aminoacizi.

 

sambure de avocado intreg 


    Să vă prezint întâi calităţile deosebite ale seminţelor de avocado.
 
 
     1.  Sunt o sursă completă de vitamine, minerale şi antioxidanţi. 70% din totalul antioxidantiilor din avocado se află în seminţe.
 
     2. Antioxidanţii din seminţe sunt un supliment excelent împotriva îmbătrânirii( se poate face o loţiune dintr-un sâmbure de avocado pisat şi ulei de măsline – se lasă câteva zile până când amestecul se face portocaliu, după care se poate folosi ca tratament pentru piele . O să am nevoie de câţiva volunari pentru acest experimet de infrumusetare.)
 
     3. Una dintre cele mai bune surse de fibre naturale, foarte importantă pentru bolnavii de inim
ă deoarce reglează nivelul colesterolului.
 
     4. Seminţele de avocado conţin un flavonoid care împiedică tumorile să crească.  Până acum experimentele s-au făcut doar pe şoarecii cu cancer.
      5. O sursă excelenţă de potasiu. Cu cât o fructă este mai coaptă cu atât nivelul de potasiu din sămânţa scade.
 
     6. Au propietăţi antiinflamatorii fiind utile pentru persoanele cu artrită şi alte afecţiuni ale articulaţiilor.
 
     7. Uleiul care se extrage din aceste seminţe aplicat pe piele îţi măreşte nivelul de colagen, deci devi tânăr şi frumos. Aplicat pe păr face la fel minuni.
 
     8. Îţi întăreşte sistemul imunitar că să poţi scapă de răceală şi gripă.
 
     9. Sâmburele pisat, făcut sub formă de ceai ar fi foarte bun pentru astm. N-am găsit nicio reţeta concretă dar o să experimentez.
 
     10. Amerindienii foloseau seminţele de avocado ca remediu pentru disenterie şi diaree.
 

sambure de avocado taiat in bucati


 
     Acum lucrurile rele deoarece întotdeauna există şi o parte neplăcută.
 
     1. Sunt toxice pentru animale. Omoară câini, pisici, şoareci, păsări şi alte creaturi.
 
     2. Gustul este amar deci nu se pot consuma simple. Cel mai bine adaugi praful la un smoothie.
 
     3. Nu consumaţi în cantit
ăţi mari deoarece nu sunt foarte multe cercetări făcute despre ele şi cine ştie ce se poate întâmpla.
 

sambure de avocado pulbere


 
    Eu o să le încerc de dragul ştiinţei sub diferite forme. Sunt acceptaţi voluntari pentru experimente. 🙂

 

Update  10.03.2015 – am făcut ceai din pulbere şi a fost bun, am adăugat în smoothieuri şi am făcut şi ulei din el – în toate cazurile n-am observat reacţii adverse deci este ok

    Dacă doriţi să achiziţionaţi sâmbure de avocado pulbere sunaţi la 0722.394.420 sau scrieţi pe adresa de email vladcpopescu@gmail.com. Preţul este de 15 ron pentru 50gr de pulbere uscată la deshidrator.

 

 Excursie în Lefkada – informaţii utile

 

 

     Lunea trecută m-am întors dintr-o vacanţă reuşită în Grecia.


     N-o să intru acum în toate detaliile călătoriei ci o să mă axez doar pe cele mai importante lucruri din punctul meu de vedere.
 
     1. Alimentaţia – în primul rând majoritatea vilelor sunt echipate în camera cu bucătării complet mobilate aşa că dacă vreţi să gătiţi aveţi tot ce vă trebuie mai puţin robot de bucătărie.(dacă ştiam chestia asta de la început poate că-mi luăm mai multe chestii de preparat)
     Fiind staţiune preţurile sunt în general mari, chiar şi la supermarketuri gen Carrefour, iar mâncarea cât de cât sănătoasă este scumpă cele mai ieftine alimente fiind mezelurile şi ouăle(nu ştiu de ce că n-am văzut nicio găină pe acolo).
     Produsele “tradiţionale” greceşti gen – măsline, lămâi, portocale, uleiuri sunt destul de scumpe, în general asemănătoare cu preţurile de la noi.( un grec înţelept ne-a zis că uleiurile de pe insula ar fi contrafăcute şi dacă vrem ceva de calitate să căutăm pe continent).
 

     Mâncarea, în toate terasele pe care le-am încercat, a fost foarte bună, iar ospitalitatea grecească chiar există, oamenii fiind foarte prietenoşi cu noi – am primit prin toate localurile câte ceva din partea casei de la struguri şi prăjituri până la sticle de vin şi de ulei.
     Personalul tavernelor în general cunoaşte limba română iar unele meniuri sunt traduse şi în limba noastră, aceasta fiind o adaptare a greciilor la valul de români de pe insulă, 70% din turişti fiind români.
 

     Deşi în mod normal nu consum carne, am încercat tradiţionalul gyros care nu m-a impresionat, în schimb am mâncat foare multe salate, una cu avocado fiind excelentă, şi o supă de linte la fel foarte gustoasă.

     Porţiile sunt foarte mari şi aproape orice mâncare vine cu garnitură de cartofi sau orez.
   La capitolul băuturi nu stau grozav, băutură lor tradiţională, Ouzo, fiind o mare porcărie din punctul meu de vedere iar vinul la fel modest, nu te impresionează cu nimic.

     În general la terase se consumă bere (berea locală Mythos) sau apă.
 

     Nu există fast-fooduri decât shaormerii cu gyros şi souvlaki şi n-am văzut localnici supraponderali 🙂
 
 
     2. Activitate fizică – Înafara de activităţiile legate de apă nu sunt prea multe opţiuni.
    Am văzut câţiva biciclişti şi alergători dar nimic serios.

     În zona plajelor nu sunt hoteluri, decât vilişoare care nu dispun de nicio facilitate pentru amatorii de fitness şi mişcare.

     Plajele nu sunt foarte bune pentru alergat fiind destul de pietroase şi cu o oarecare pantă, în schimb drumul până la unele dintre ele este ca un mini-traseu montan.
    Cele mai bune plaje sunt cele mai greu accesibile deoarece grecii sunt foarte leneşi, înainte de ora 11-12 nu se mişcă nicăieri iar la 16-17 pleacă acasă,  iar turiştii, la fel de lenoşi, vin doar cu vaporaşe care-i duc înapoi după 2-3 ore.
                             
Dacă vezi unu la 9 pe plajă ăla sigur e român. 🙂


    Pentru iubitorii de windsurfing există plaje speciale, cursuri şi tabere.

plaja din Lefkada


 
     3. Masajul – În comparaţie cu Bulgaria unde din metru în metru exista o masă pe plajă, aici am vizitat toată insula şi nu există aşa ceva. Nimeni nu face masaj şi n-am aflat încă de ce.

     Probabil singurul loc unde poţi găsi asemenea servicii ar fi în Lefkada Town, acolo unde se găsesc şi hotelurile cu mai multe stele.
Anul viitor dacă mai ajung în Lefkada trebuie să-mi iau şi masa de masaj după mine şi poate stau câteva luni.
 
     4. Alte lucruri bine de ştiut – Pentru a putea vizita toate plajele trebuie să veniţi cu maşină, transportul în comun fiind inexistent, majoritatea localnicilor având biciclete,motorete şi alte vehicule distanţă între plaje fiind destul de mare pentru mersul la picior.
    Dacă totuşi veniţi fără maşină există în porturi curse către toate plajele dar depindeţi foarte mult de ei şi poate fi deranjant, plus că preţul variază în funcţie de situaţie ( ne-a prins furtuna pe o plajă şi a trebuit să plecăm cu un vaporaş care în mod normal era 3E călătoria dar pentru că era furtună s-a făcut 5E) 😀


    Un alt lucru neplăcut şi de care nu-ţi spune nimeni sunt viespiile care apar pe plajele mai sălbatice, cu vegetaţie bogată, dar şi alte insecte asemanatorare cu tăunii care apar cu precădere seara şi care sunt foarte supărătoare.


     Eu am umblat în picioarele goale dar din cauza pietrisului de pe uscat şi din apă, foarte mulţi preferă să între încălţaţi cu papuci speciali, pe care poţi să-i iei de la noi cu 30-40 ron sau chiar de la faţă locului, la un preţ asemănător.


    La toate tavernele pâinea se taxează foarte mult 0.8-1 euro/felia , ceea ce înlocuieşte bacşişul dar nimeni nu-ţi spune acest lucru.


    Majoritatea caselor folosesc energie solară şi fac economie la curent. De exemplu vila la care am fost noi găzduiţi oprea wireless-ul în jurul orei 1 noaptea şi îl repornea pe la 8 dimineaţă. Acelaşi lucru era valabil şi pentru apă caldă.


    Asigurarea medicală costă în jur de 20 ron dacă ţi-o faci în ţară dar nu ne-a folosit la nimic, dacă te duci la un consult îţi ia 5E cu sau fără asigurare.
 
     În concluzie pot spune că este mult mai frumos decât pe litoralul nostru sau la bulgari pentru persoanle care caută să-şi încarce bateriile într-o atmosfera liniştită şi un peisaj superb.
 
    Trebuie să fie ceva special acolo având în vedere că Grecia este ţara cu cei mai puţini sinucigaşi . 🙂