Glanda tiroidă : cea mai eficientă metodă de verificare a nivelului la care funcționeză 3


 

 

     Cea mai eficientă şi simplă metodă de a-ţi verifica nivelul la care funcţionează tiroida

 

 

     Având în vedere că glanda tiroidă ne afectează foarte mult viaţa, fiind responsabilă într-o mare măsură de starea noastră psihică şi fizică, trebuie să-i verificăm constant nivelul de funcţionare.

     Metabolismul lent (obezitate) sau prea rapid ( digestie fără reţinerea tuturor nutritentilor – aici cred că mă încadrez şi eu ) , incapacitatea de a transpira normal (toxinele rămân în organism), folosirea optimă a calciului ( înfometare celulară), căderea părului, intoleranţă la frig (extremităţi tot timpul reci)  toate aceste probleme apar în momentul în care glanda tiroidă nu-şi mai face treaba în mod normal.

 

     Pentru a determina modul în care funcţionează glanda tiroidă, cel mai simplu mod este prin analiza temperaturii bazale.


     Este o metodă precisă care poate fi utilizată de orice om la el acasă dacă respectă cu exactitate anumite condiţii : temperatura trebuie luată sub axilă ( la subraţ) timp de 4 zile consecutiv, în fiecare dimineaţă.

    Dacă în aceste 4 zile se observă o temperatura constant scăzută atunci organismul nostru suferă de o hipoactivitate tiroidiană, adică de o glanda tiroidă leneşă chiar dacă analizele de laborator ar putea sugera altceva.

 

     Înregistrarea temperaturii bazale dimineaţa, imediat după trezire este un indicator foarte valoros în determinarea hipotiroidiei cele mai grave probleme asociate cu ea fiind cele legate de proasta utilizare a calciului şi încetinirea metabolismului.

 

cauzele afectiuniilor

 

    Verificarea glandei tiroide pas cu pas

1.    Înainte de culcare, seara, ne asigurăm că avem la capul patului un termometru bine scuturat (pentru cele digitale nu mai este nevoie).
2.    Dimineaţa când ne trezim, chiar înainte să ne dăm jos din pat ne luăm temperatura.
Termometrul se aşează sub braţ, lipind apoi braţul de corp.
3.    Se stă într-o poziţie comodă şi într-o stare de relaxare timp de 10 minute ( pentru termometrele cu mercur).
4.    Se scoate termometrul, se verifică temperatura şi se notează.

 

  Temperatura normală a corpului omenesc este cuprinsă între 36,5 şi 36,8 °C

 

     O temperatura bazală mai mică de 36,5 °C  este un indiciu al hipotiroidei pe când o temperatura de peste 36,8 °C  indică un hipertiroidism.

     Dacă temperatura bazală este cuprinsă între 36 °C şi 36,5 °C înseamnă că organismul încă nu se află într-o stare cronică şi este mult mai uşor de vindecat în acest moment.

     Temperaturile scăzute, cu valori între 35,5 °C şi 35 °C ,  ne indică o stare avansată a afecţiunii tiroidiene, o stare cronică, care necesită un tratament puternic de detoxifiere prin alimentaţie şi plante medicinale.


     În aceste cazuri unde temperatura este foarte scăzută se recomandă chiar administrarea medicaţiei tiroidiene şi a iodului anorganic.

 




     Cauza principala a hipotiroidiei este acumularea de mucus, acizi şi proteine străine care duc la formarea de cheaguri în ţesuturile tiroidei.
     Majoritatea oamenilor suferă de o epuizare a glandei tiroide soluţia problemei fiind la îndemână oricui : detoxifierea organismului şi multă răbdare, procesul putând dura chiar şi un an de zile în funcţie de nivelul de cronicitate.

 

     Din punctul de vedere al NMG (noua medicină germană) și a doctorului Hamer hipotiroida este asociată cu senzaţie că nu poţi să faci nimic într-o situție, eşti legat de mâini și nu poți să faci nimic. 

     Atunci când vrei să schimbi un anumit lucru din viața ta dar nu poți sau nu ai puterea s-o faci sau în momentul când simți că ai luat-o pe un drum greșit.

   

      Toate afecțiunile au și o bază emoțională și de aceea trebuie să avem foarte mare grijă de starea noastră psihică, ea fiind cel puțin la fel de importantă ca alimentația.

 

 

                                       Data_______________                          Temperatura ______________

 

                                       Data_______________                          Temperatura______________

 

                                       Data_______________                          Temperatura______________

 

                                      Data_______________                          Temperatura_______________

 

                                  Femeilor, în perioada ciclului menstrual,  li se recomandă să-şi verifice temperatura în a  doua şi a treia zi a ciclului.

 

                                      Data_______________                          Temperatura ______________

 

                                     Data_______________                          Temperatura______________

 

                                     Data_______________                          Temperatura______________

 

                                    Data_______________                          Temperatura_______________

 

     O variantă de plan de detoxifiere îl găsiţi aici iar mai multe lucruri despre tiroidă puteţi citi în articolul precedent

       Deoarece ştiu din experiență proprie că ce e scris online rămâne online , va aştept la Cinnamon şi cu varianta printată.


O zi frumoasă.

 

Comentarii

comentarii


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “Glanda tiroidă : cea mai eficientă metodă de verificare a nivelului la care funcționeză

  • Petrica Elena

    Buna ziua,

    Am varsta de 48 de ani si sufar de tulburari de ritm-aritmie extrasistolica atrila si ventriculara am avut in luna mai 2014 2 sincope cu pase de tahicardie ventricalara iar acum o zi s-a repetat sincopa (am avut pierdere de cunostinta).Mai sufar si de tiroidita Hashimota cu hipotiroidie, am TSH 10 si imi este teama sa iau eutirox din cauza problemelor cu inima .As dori un tratament nasturist daca ma puteti ajuta.Va multumesc.

    • magichands Post author

      Bună ziua. Sigur că da. Opțiuni există întotdeauna dar oamenii în general preferă calea ușoară a medicamentelor. Citiți ce v-am scris pe email și putem discuta după aceea. Sărbători liniștite în familie.

  • Emilia Ciorogaru

    Buna seara!Va multumesc pentru sfaturi si pentru reteta stupului,In urma masurarii temperaturii bazale se pare ca este vorba de hipotiroidie(36,1 in 9.11.2016/35,8 in 10/35,8 in 11 si 36,1 in 12.11.2016).Voi face o detoxifiere si imi voi prepara produsele stupului si voi trece pe o alimentatie mai vegetariana.O sa tinem legatura,daca nu va dwranjeaza va voi suna!Dumnezeu sa va rasplateasca pentru bunaratea si ajutorul dat.O seara frumoasa!