Tratament natural împotriva puricilor și căpușelor 3


 

 

 

 

 

     Trăim într-o perioadă în care foarte mulți oameni n-au grijă de ei, de sănătatea lor fizică și psihică, deci implicit e puțin probabil ca aceste persoane să facă ceva pentru sănătatea animalelor lor.

     În primul rând, cum încerc mereu să reamintesc, oamenii nu sunt răi ci prea puțin sau prost informați din toate punctele de vedere.

    Majoritatea chiar cred că fac tot ceea ce trebuie pentru creșterea și dezvoltarea prietenului lor necuvântător și fix pe acest lucru se bazează și industria produselor pentru animale, că acestea nu se pot plânge sau transmite ceea ce simt legate de alimentație, tratamente antiparaziți și alte lucruri.

 

  Înainte de a explica pe larg tratamentul pentru purici și păduchi trebuie să fac câteva precizări legate și de alimentație, aceasta fiind direct responsabilă în multe cazuri de bolile care îi apar pe parcurs cățelului.

 

     Am cunoscut persoane care credeau cu mâna pe inimă că măncarea pentru căini, adică acele bobițe făcute din tot felul de amestecuri și resturi, sunt mâncarea adevărată pe care un animal trebuie s-o mănânce. Nu mai zic că trebuia să mănănce un anumit tip de bobițe( premium) și asta le garanta o sănătate de fier.

     Diferența între bobițe este exact ca la mezeluri , unele sunt mai ”de calitate ” dar toate sunt nesănătoase.

 

mancare pentru caini

 

     Deci să lămurim pentru toată lumea ce sunt bobițele (kibble) pe care toți le cred mâncare pentru câini : sunt o combinație de ingrediente ( resturi de organe de animale nedestinate consumului uman, cereale, legume) care se amestecă , după care acest amestec se usucă la temperaturi foarte înalte și se trece printr-o mașină de tăiat în anumite forme iar la sfârșit se stropesc cu un amestec de grăsimi, vitamine și diferite arome tocmai pentru a face produsul mai apetisant și cu o valoare nutritivă mai mare.

     Nu au fost create pentru binele animalelor ci pentru binele lor, prin acestă invenție reușind să scape de foarte multe resturi animale pe care nu puteau să le dea oamenilor, inclusiv câini morți și alte animale ( probabil astea sunt mărcile nepremium) și să căștige și foarte mulți bani.

     Dacă credeți că îi faceți un bine animalului vostru hrănindu-l cu așa ceva vă mințiți singuri.

 

producatori mancare de caine

 

     Acceptați că este din comoditate sau din cu totul alte motive decăt sănătatea lui.

     Dacă ar putea vorbi mulți câini v-ar trage câte o înjurătură pentru că în loc să le gătiți sau să le dați o măncare adevărată le aruncați niște boabe uscate după care trebuie să bea câteva castroane cu apă ca porcăriile alea să li se umfle în burtă și să se sature.

     Puteți să citiți Aici mult mai multe lucruri legate de alimentația animalelor. Chiar vă rog s-o faceți.

 

     Există foarte multe motive pentru care ar trebui să ne tratăm animalele de companie cât mai natural posibil iar unul dintre principalele motive este că alternativa este 100% nesănătoasă.

     Veterinarii recomandă pentru deparazitarea externă Frontline, Advantix sau alte tratamente chimice care folosite cu regularitate provoacă de cele mai multe ori probleme legate de piele, leziuni ale sistemului nervos, cancer și multe altele deoarece ele sunt neurotoxine (practic așa omoră puricii și căpușele) și adunate în organismul animalului e imposibil ca pe viitor să nu provoace o boală. Aici găsiți toate informațiile legate de aceste chimicale.

 

     De aceea la veterinar sunteți informat că nu trebuie să atingeți sub nicio formă aceste produse pentru că reacțiile secundare pot fi foarte periculoase iar dumneavoastră aveți mult mai multe drepturi legale și șanse să-l dați în judecată.

    Data viitoare când mergeți la veterinar să-i ziceți să atingă și el puțin Frontline să vedeți cum reacționează. Adică eu sunt dispus să gust din uleiul cu care masez și ei nici măcar să atingă o picătură ? Nu e corect.

tratamente chimice pentru caini

 

     ingrediente si efecte adverse asupra organismului

                         Bun acum rămăne, ca și la alimente , să ne și uităm pe lista de ingrediente.

    

 

                                   Ce se poate face pentru prevenția puricilor și căpușelor

 

     1. În primul rând un câine hrănit cu o alimentație cât mai naturală și care primește afecțiune din partea familiei lui are o probabilitate mică să se îmbolnăvescă. E ca la oameni.

     Puricii și căpușele sunt atrași de organismele nesănătoase, acide, iar un corp sănătos nu este la fel de atractiv pentru acești paraziți.

     De asemenea, un câine sănătos nu se va îmbolnăvi nici de alte afecțiuni transmise de purici și căpușe, cea mai periculoasă dintre ele fiind babesioza care este foarte gravă și tocmai din cauza proastei alimentații, echivalentă cu o stare acidă și bolnăvicioasă a câinelui, a luat foarte mult amploare.

 

Samu si osul cel mare

 

     2.  Câinele se poate pieptăna regulat cu un pieptene special pentru purici iar puricii trebuiesc apoi omorâți într-o ceașcă cu detergent. Când zic că se poate pieptăna nu înseamnă c-o să se pieptene câinele singur ci voi trebuie să faceți asta. Există foarte multe modele pe piață și la prețuri mici.

     3.  Când îi faceți baie folosiți un șampon special pentru câini cu ulei esențial de neem (nu cunosc efectiv acest produs și ce conține ci îl prezentam pe post de model) sau unul cât mai simplu în care turnați câteva picături de ulei esențial de neem. Această spălare se face preventiv și n-are aceleași rezultate după apariția puricilor.

     Probabil, în general, o să fiți tentați să folosiți șampoanele din comerț standard pentru purici ceea ce ne duce la punctul anterior adică iar introducem foarte multe pesticide toxice în organismul câinelui.

     4. Preventiv se poate folosi un spray cu apă și oțet de mere în amestec de 50/50 care se pulverizează regulat pe câine. Acest amestec nu omoară puricii ci doar îi gonește. E purici-friendly. Să se ducă pe alt câine.

     5. Pentru plimbări în zone cu iarbă mare, parcuri, păduri unde probabilitatea de a da peste o căpușă crește se pot pune 2 picături de ulei esențial de Geranium (se găsește la orice plafar) pe zgarda câinelui sau se poate utiliza un spray anti purici și căpușe.(rețeta acestuia o s-o prezint mai jos).

      Este recomandat ca după fiecare plimbare mai periculoasă câinele să fie pieptănat. Căpușelor le ia ceva timp până să pătrundă prin blana și de multe ori pot fi prinse în timp ce se târăsc pe câine.

     6. O altă variantă de spray împotriva puricilor și căpușelor este pe bază de lămâie (nu din Turcia sau de preferat lime) și care are rol de a respinge acești paraziți deci de prevenție.

     Se taie o lămâie în patru după care se pune într-un borcan, se acoperă cu apă clocotită și se lasă peste noapte. A doua zi se pune într-un flacon de tip spray și se dă pe câine bine peste tot. Întâi se aleargă câinele ca să fie obosit și să stea iar apoi se insistă cu soluția în zonele mai periculoase : în spatele urechilor, pe gât, la baza cozii și la subsoară.

    7. Să presupunem prin absurd că luați un câine de la adăpost sau un maidanez probabilitatea ca acesta să fie infestat este destul de mare și atunci trebuie utilizată o metodă de deparazitare. Cei de la organizația K9-Rescue folosesc metoda de sufocare în baie de săpun. Adică câinele se bagă în cadă sau se udă foarte bine după care este dat pe tot corpul cu un detergent lichid de vase, cât se poate de natural și de calitate ( unu care-și face reclamă că e blând cu pielea ) în care se pot adăuga câteva picături de ulei esențial de neem după care câinele așa săpunit bine se lasă 15 minute pentru sufocare. Sufocarea puricilor nu a lui. Apoi se clătește bine și se pieptănă cu pieptenele special pentru căini.

    8. Pentru deparazitare internă se poate folosi pudră de neem o linguriță pentru adulți și jumătate pentru pui.

    9. Aici puteți găsi tratamente homeopate pentru câini iar din punct de vedere al NMG-ul (noua medicină germană) apariția păduchilor la oameni se face în urma unui conflict de despărțire iar la câine poate apărea atunci când este luat prea devreme de lângă mama lui. 

 

akita love

 

     Sună nebunește pentru unii, poate, dar există pui de câteva luni care fac purici fără să intre în contact direct cu alți câini și care nu se vindecă nici cu cele mai bune chimicale din lume atât timp cât conflictul este încă activ.

 

 

     Acum o să prezint rețeta de spray anti purici și căpușe pe care am experimentat-o de curând și este preluată de la specialiști (de talie mondială putem spune) în tratarea naturală a animalelor din toate punctele de vedere. Nu poți să garantezi niciun tratament până când nu-l încerci pe pielea ta.

     Că e om sau că e câine fiecare organism e unic și atunci trebuie văzut cum reacționează.

     Cum zicea un mare înțelept : ,, Întâi cunoaște omul și apoi îi vei cunoaște și boala,,

 

     Este important de reținut că acest tratament este doar pentru câini și nu este recomandat pisicilor sau altor animale datorită uleiurilor esențiale pe care le conține.

 

                                                  Ingrediente

 

     a) un recipient cu pulverizator care poate trece uleiul fără să se înfunde ( cel din poză folosit de mine n-a fost chiar așa grozav și s-a înfundat de câteva ori)

     b) 100ml apă de izvor ( în rețeta originală este sugerată apa Devin în sticlă roz dar nu cred că e chiar atât de importantă apa)

     c) 5 lingurițe de vodkă pentru a dispersa uleiul (eu am folosit palincă naturală că părea mai sănătoasă)

     d) 10 – 20 ml de ulei esențial de neem în funcție de cât de concentrat vreți să fie ( practic o sticluță are 10ml deci puteți s-o folosiți pe toată) 

     e) 5 picături de ulei esențial de levănțică

     f) 5 picături de ulei esențial de rozmarin

    g) 5 picături de ulei esențial de geranium (acest ulei este eficient împotriva căpușelor)

 

tratament purici si capuse

 

                  Toate uleiurile le găsiți la Farmacia Tei la 9-10 ron sticluța de 10ml. Sunt mai multe firme care comercializează uleiuri esențiale acolo dar cele foarte ieftine sunt și de proastă calitate.

     Înainte de fiecare utilizare să nu uitați să agitați amestecul.

 

     Eu l-am folosit pe Samu momentan de 2 ori pe lună. O să revin cu observații în funcție de rezultate.

 

                           Multă sănătate vouă și animalelor voastre.

 

 

Comentarii

comentarii


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 thoughts on “Tratament natural împotriva puricilor și căpușelor

    • magichands Post author

      Mulțumesc pentru apreciere și că mi-ați atras atenția către cățel pe care l-am neglijat în ultima perioadă. Weekend frumos. 

  • nukeyly

    Bun articol care desi vorbeste de alimentatie sanatoasa nu zice nimic de efectul paratraznet a produselor FORNETTI in alimentatia animelelor de companie, produs ce poate contine omega 3 :)) si care este facut cu mare drag in bucataria parintelui fornetti,

    cu zahar(moartea alba), coloranti(bio) si monoglutamat(ultra bio)

    toate cu dedicatie pt turmele de oi.