Un corp sănătos, un corp alcalin


 

     Un mic rezumat pentru cei care nu vor să citească prea mult despre alcalinitatea şi influenţa ei asupra organismului nostru.


     Într-un corp alcalin, bolile nu au cum să se dezvolte şi chiar dacă apar le este foarte greu să supravieţuiască prea mult timp.


    PH-ul sângelui trebuie să fie cuprins între 7,35-7,45 pentru ca noi să funcţionăm normal, corpul încercând mereu să ne regleze pentru a ajunge la aceste valori.


     Toate alimentele pe care le consumăm au în organism o reacţie alcalină sau acidă. 


     O alimentaţie alcalină în proporţie de 80% + o gândire pozitivă te poate vindeca de multe boli. 


     Cele mai alcaline lucruri : meditaţia, rugăciunea, pacea, iubirea, compasiunea


     Cele mai acide: stresul, furia, gelozia, oboseala.


     Aşa că degeaba mănânci sănătos dacă în organism dezvolţi aciditatea din cauza stări psihice. Alimentaţia şi pacea interioară trebuie să lucreze împreună.


     Cum zicea Bill Hicks ” Non-smockers die everyday” adică cu alte cuvinte să nu crezi că dacă mănânci numai iarbă o să trăieşti 100 de ani.

     Tabelul de mai jos prezintă strict reacţia alimentelor în corpul nostru după ce au fost consumate.
     Fructele apar acide sau uşor acide din cauza conţinutului foarte mare de zahăr.

tabel alcalinitate alimente reactia lor in corp

 

     Cele mai alcaline 7 alimente 

     În general cele mai alcaline alimente sunt cele de culoare verde, bogate în clorofilă.

     Următorul raport este luat de pe un site din afară aşa că toate cantitatiile sunt de 1 cup sau 225 gr din alimentul respectiv iar procentul se referă la doza recomandată zilnic.
     

     Dacă îţi faci dimineaţa înainte să pleci la muncă un suc sau smoothie folosind 100gr din cele 7 , practic ai porni ziua cu peste 200% din doza de vitamina C recomandată, cu peste 40% din fibrele necesare, peste 30% din magneziu, peste 22% vitamina B2 şi multe altele.

cele mai alcaline alimente

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *