Arta culinară : brioșe pufoase cu ciocolată 1


 

 

 

     Brioșe pufoase cu ciocolată ( ingrediente pentru aproximativ 17 brioșe)

     Ingrediente :

     – 2 ouă ( de țară)

     – 260 de grame făină ( de cea mai bună calitate)

     – 120 de grame de zahăr ( de preferat bio)

     – 200 ml lapte ( de vacă sau capră. de la un țăran). În el se pun câteva bucățele de levănțică.

     – 120 de grame unt topi (82% grăsime)

     – 8 grame praf de copt

     – 50 de grame de ciocolată (75% cacao)

     – un praf de sare

 

     Preparare : 

     1. Se freacă ouăle cu zahăr și se adaugă untul topit.

     2. Peste acest amestec se adaugă făina cu praful de copt și cu praful de sare.

     3. Se adaugă laptele călduț în care au fost puse câteva semințe de levănțică.

     4. Se taie ciocolata mărunt și se adaugă în componența aluatului.

     5. Se pun în forme și se introduc în cuptorul încins, la aproximativ 200 de grade. Se lasă să se coacă 25-30 de minute.

     6. Dacă doriți să iasă extra pufoase puneți în cuptor un vas cu apă, sub tava cu brioșe.

     7. Cel care vrea să fie sănătos trebuie să mănânce hrană preparată de cineva care îl iubește. Poftă bună

 

 

     

 

Comentarii

comentarii


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Arta culinară : brioșe pufoase cu ciocolată

  • george

    Destul de tentant si sanatos aceste brioase pufoase cu ciocolata. Si ce mi-a placut in mod deosebit din reteta este adaugarea de levantica in laptele caldut. Chiar as incerca reteta la scurta vreme. Multumesc pentru aceasta idee delicioasa si sanatoasa!