Ghid de prelungirea a vieții, pentru bărbați


 

 

     

     Orice om își dorește să trăiască cât mai mult și cât mai bine dar asta depinde de foarte mulți factori.

      Acum la sfârșit de an am zis că merită și bărbatul o analiză mai completă asupra atitudinii pe care ar trebui s-o aibă pentru a duce o viață cât mai calitativă indiferent dacă este alături de o familie numeroasă sau doar cu o persoană iubită.

      Citatele pe care le-am pus, de alungul timpului, din cărțile domnului Lazarev se refereau mereu la ceea ce trebuie să facă femeia, cum ar trebui ea sa să fie, pentru a aduce armonia și pace în familie.
     Bărbatul este foarte puțin analizat în cărți nu pentru că autorul ar avea ceva cu femeile ba din contra tocmai pentru că ele au șanse mult mai mari de schimbare.
     Accentul era pus mereu pe partea feminină deoarece la seminari
le dânsului majoritatea participanților erau de sex feminin iar din punct de vedere interior femeia este mult mai flexibilă și mai puternică energetic.

     Dar asta nu înseamnă că bărbatul n-ar trebui să facă nimic sau că el este lipsit de orice putere.

     Pentru a putea susține și menține sănătoasă o familie el trebuie să facă anumite sacrificii, să depună un efort. 

     Natura a lăsat în el anumite caracteristici care nu trebuiesc lăsate să moară pentru că atunci specia umană va avea foarte mult de suferit. 

     Genetic fiecare avea scopul lui bine stabilit. 

     Femeia se ocupa de creșterea și îngrijirea copiilor adică avea grijă de supraviețuirea speciei de aceea trebuia să fie menajata și protejată

     Bărbatul pentru asta trebuia să fie curajos și energic gata să se sacrifice în orice clipă pentru binele familiei.


     El trebuie la nivel subconștient să fie gata să-și sacrifice timpul și puterea pentru susținerea familiei. 
     Niciun bărbat care face asta cu adevărat pentru binele soției și a copiilor n-o sa fie judecat sau certat vreodată. 

 

     Problemele apar când la nivel exterior omul spune că face așa ceva dar de fapt își consumă timpul și banii altfel iar atunci familia începe să se destrame. 
     Dacă stai peste program la serviciu doar pentru că e mai liniște și mai frumos nu înseamnă că te sacrifici pentru familie. 
     Cu cât încerci mai mult să eviți conflictul și situațiile tensionante lipsind de acasă cu atât prăpastia în familie se adâncește.

 
     Familia nu este pentru cei care caută
liniște și pace deoarece este o serie de provocări continue. 
     
Familia înseamnă unitate adică atât barbatul cât și femeia să tragă în aceeași direcție și sa se susțină reciproc. 
    Unitatea nu se poate obține decât dacă bărbatul tratează cu multă
 înțelegere și blândețe toate micile conflicte care apar în cuplu.
    El trebuie să fie
ferm și hotărât în deciziile importante dar în toate celelalte lucruri, mici găinarii cum le spun eu, trebuie să fie maleabil și blând. Să vină cu o energie pozitivă de liniștire a persoanei iubite. 

     Bărbatul trebuie sa fie grijuliu și înțelegător pentru a putea menține echilibru pozitiv în familie altfel micile conflicte pot degenera sau se pot acumula ca tensiune interioară care să explodeze la un moment dat.

 
    El trebuie să-și folosească logica și buna analiză a situațiilor pentru a tempera caracterul femeii, ea acționând prin sentimente deci având impulsuri de moment. 
     
Complimentele sunt ceva ce nu te costă nimic și ar trebui sa facă parte din vocabularul zilnic al oricărui bărbat. 

 


     Femeia trebuie curtată pentru a se simți iubită și apreciată. 
 

    Societatea actuală ne transformă în niște roboți fără sentimente unde sexul înlocuiește iubirea. 
    Numai că sexul trebuie să fie o împreunare energetică pozitivă care apare când sentimentul de iubire este foarte puternic în sufletul femeii. 
     Pentru a crea așa ceva, și pentru a nu fi o chestie pur animalică dăunătoare organismului și sufletului, femeia trebuie să se simtă iubită și dorită prin gesturi frumoase. 


     Bărbatul trebuie și în acest caz să facă sacrificii adică să-i acorde timp, s-o plimbe, să-i vorbească frumos, să-i aducă flori, să-i facă cadouri, s-o scoată la un restaurant și chiar să-i scrie poezii. Fiecare acum după posibilități și pricepere. 
     Doar așa
energia sexuală devine energie de iubire și ajută cuplul. 

 

     Pe vremuri oamenii știau să se iubească mult mai frumos și mai corect. 


     Bărbații erau dispuși să moară într-un duel doar pentru a apăra onoarea persoanei iubite. 


      
     Fiecare dintre sexe trebuie să-și păstreze trăsăturile genetice cu care a fost înzestrat de natură. 
     Bărbatul trebuie
să fie un sprijin gata să sară în orice clipă în ajutorul ființei mai slabe, mai frumoase și mai vulnerabile de lângă el. 


     Aici se vede dorința de unitate a celor doi pentru că fiecare trebuie să arate flexibilitate și să facă un pas spre celălalt
     Femeia să știe să ceară mici ajutoare din partea bărbatului, pentru a-l face
să se simtă util și puternic, protector, iar el să fie dispus s-o ajute indiferent de cât de mică și neînsemnată este problema. 
     Și vechea șmecherie cu chemat pentru desfăcut capace de borcane e bună.  


     Lucrez cu foarte multe femei puternice, din toate punctele de vedere, și care nu vor să-și arate vulnerabilitate dar asta face foarte mult rău bărbatului de lângă ele.
Le dăunează și lor pentru că la nivel subconștient ele sunt
sensibile și au nevoie de protecție iar atunci, natura nu stă cu mâinile în san, pe plan exterior aceste persoane vor avea multe accidente fizice și se vor învineți ușor. Dar mai multe despre asta în materialul "Nu există femei puternice"


     Să revin la oile noastre adică la bărbat. 
    Atitudinea corectă a acestuia trebuie să fie de v
eselie și de bună dispoziție. El este responsabil cu atmosfera. 


    De obicei se presupune că femeile mint și că sunt ipocrite când susțin că una din principalele calități pe care le caută la un bărbat ar fi simțul umorului
    Statistica arată că un barbat cu simțul umorului, care știe cum să transforme momentele neplăcute, deranjante, în ceva digerabil este mult mai căutat și are șanse să aibă
o relație mult mai lungă și mai sănătoasă alături de persoana iubită. 

    Râsul este cel mai bun medicament iar atunci când doi oameni pot râde și glumi împreună, indiferent de subiect, atunci ei pot trece mult mai ușor peste orice. 

    Noi trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru schimbarea atmosferei în anumite situații. 
    Mama poate să acționeze impulsiv față de copil prin intermediul sentimentelor de moment dar noi trebuie sa venim cu
logică și blândețe și să calmăm spiritele. 

     Mi-a plăcut exprimarea domnului Lazarev : ”bărbatul trebuie să aibă grijă să nu-i strice dispoziția soției.” 
      Nu pare acum chiar așa o misiune imposibila. 

     Practic omul trebuie sa înțeleagă ca fericirea celui de lângă el înseamnă implicit și fericirea lui și invers dacă persoana iubită este tristă noi nu avem cum să fim fericiți.

     Pentru a putea susține o asemenea atitudine, pe termen lung, noi trebuie să avem o sursă foarte bună de energie adică orientarea corecta a omului treburi sa fie către Dumnezeu și iubire

     Dacă înainte de a reacționa, în orice situație, primul nostru gând se duce către Dumnezeu, un fel de "what will jesus do?", atunci acțiunea noastră va fi una de educare prin iubire. 

     Energia bărbatului trebuie să liniștească și să calmeze energia femeii și asta se poate face doar printr-o energie a susținerii, a blândeții și a bucuriei

    Noi trebuie să ne dorim cu adevărat, la nivel interior, binele celuilalt și să-l punem mai presus de propriul nostru interes. 

    Sunt atâtea momente și situatii când persoana iubită o să ne trateze, teoretic, incorect. O să ne jignească, o să ne rănească, o să ne înșele așteptările, o să ne umilească ego-ul dar noi, indiferent de toate astea, trebuie s-o iubim. 

     Da femeia este mai puternică energetic. 
     Da femeia este mai flexibilă.
     Da femeia are o capacitate mult mai mare de adaptare la situații și mediu. 
     Da femeia o sa trăiască mai mult. 
     Dar asta este scopul ei în viață sa ducă specia umană mai departe, să se descurce și să supraviețuiască. 

     Bărbatul este și el plin de calități și trebuie să-i fie mereu alături și să-i potențeze toate aceste calități și s-o protejeze de mediul extern.

     La nivel subconștient oamenii care trăiesc împreună sunt identici. Celălalt este o oglindă, un mijloc de dezvoltare care ni se oferă și atunci noi trebuie să-l susținem pentru că efectiv ne susținem pe noi.


    Doi oameni care conviețuiesc, ca cuplu, ca soț și soție, se pot urca reciproc pe cele mai înalte culmi ale evoluției sau se pot trage unul pe celălalt în mocirlă.


    De regulă femeia rămâne văduvă pentru că o mare parte din energia ei se transformă în agresivitate subconștientă față de cel de lângă ea, agresivitate care-l omoară pe soț. 
    Dar vina este împărțită în mod egal pentru că tu ca bărbat nu încerci să schimbi nimic ci ai aceeași agresivitate dar pe care o transmiți către tine sau către mediul extern.


     În momentul în care tu te schimbi profund, nu doar așa de suprafață, cel de lângă tine are două variante : să se schimbe și el și să evoluați împreună sau să părăsească mediul care devine neplăcut pentru el.

     Este o aberație să susți ca tu 20 de ani ai iubit un om cu adevărat și el și-a bătut joc de tine. 
     
Omul de lângă tine ești chiar tu

     Deci în orice clipă a vieții avem puterea de a ne schimba, de a ne transforma viața în ceva frumos dar pentru asta trebuie să ne deprogramăm de toate bagajele toxice pe care le-am moștenit sau pe care le-am preluat zi de zi din mediul extern.

     Puterea de schimbare există, întotdeauna acolo în interiorul nostru, și energia noastră dacă este una a binelui, a dorinței sincere de educare a celuilalt, prin iubire, o să ne ajute să transformăm tot mediul exterior.

    Lupta omului, în cuplu sau în societate, de cele mai multe ori, este o luptă cu nevoia de a avea dreptate, de a ne impune viziunea și punctul nostru de vedere asupra situației, asupra lumii.

    Dar frumusețea apare abia atunci când acceptam ideea  ca noi n-avem nevoie sa apărăm nimic pentru că dreptatea se apară singură pentru ca de aceea se numește dreptate.
    Legile universului se apară singure dar ego-ul nostru vrea să se bage și el. 

    Atitudinea noastră trebuie să fie veselă, pozitivă, de bucurie și iubire iar celalalt o să evolueze și el așa sau o să se autoelimine.
   
Noi nu putem schimba, teoretic, pe nimeni și totuși îi putem schimba pe toți prin puterea exemplului.

 

 

     P. S. Știu că acest articol o sa fie citit tot de femei, știu că bărbații sunt rigizi în gândire și greu acceptă schimbare dar partea fascinantă a lucrurilor este că mama formează caracterul unui copil iar atunci orice femeie care devine blândă și bună practic transmite acest lucru și viitorilor bărbați adulți.
    Am speranțe mari în viitor deci se anunță un 2019 minunat.

    Gânduri bune și un an nou memorabil.

 

 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *