La începutul articolului precedent vorbisem despre perioada excelentă, din punct de vedere energetic, în care ne aflăm.
Suntem în luna aprilie, când natura revine la viață și , odată cu ea, posibilitățile noastre de a ne schimba, de a evolua, se deschid.
Dacă ne-a trecut prin cap să facem vreo schimbare pozitivă, anul acesta, acum este momentul ideal.
Și cum ne poate influența alimentația acest viitor și practic viața de zi cu zi ?
Trebuie să conștientizăm modul în care funcționeză organismul nostru. În momentul în care mâncăm alimente nesănătoase acestea ne pot afecta percepția asupra evenimentelor, adică dacă noi suntem agresivi și deprimați, din cauza unei diete greșite, atunci orice situație este trăită într-un mod mult mai negativ.
Stilul de viață necorespunzător duce la creșterea consumului de energie. Fiecare obicei pe care îl avem are un impact asupra subconștientului nostru.
Universul funcționează după principiul "scopul formează funcția, funcția formează organul."
În timp, totul devine un obicei. Obișnuința " vine ca un călător, se așează, la masă, ca oaspete și apoi devine gazdă".
Ce înseamnă asta concret ?
O cantitate prea mare de energie, primită într-un timp foarte scurt, provoacă o creștere a agresivității. Produsele din carne încurajează eliberarea rapidă de energie și, în consecință, creșterea agresivității.
Dulcele și alcoolul cauzează o senzație de euforie, deoarece îi dă omului o energie "ușoară".
Potențiatorii de arome, care la ora aceasta sunt folosiți în exces, contribuie la eliberarea de energie din alimente.
Pâinea, prin procesul de fermentație, contribuie și ea la risipirea energiei.
Pentru a ne echilibra energetic este nevoie să urmăm o dietă corectă, adică să ne limităm consumul de alcool, dulciuri și carne.
Alimentele consistente, care ne dau foarte multă energie externă, este bine să fie evitate.
Noi nu simțim când prin creșterea energiei externe pierdem energie internă, subtilă, cu alte cuvinte ne atașăm de material, de plăceri , de uman și pierdem legătura cu interiorul, cu spiritualul, cu intuiția iar sufletul nostru suferă și implicit corpul se va îmbolnăvi.
Există o vorbă înțeleaptă : "toate bolile încep din intestine".
De ce toate bolile trebuiesc tratate, întâi, din intestine?
Deoarece cea mai puternică legătură cu planurile subtile primare, cu subconștientul nostru, se face prin intermediul intestinelor. Principala energie vitală și formarea planurilor subtile este percepută tocmai de intestine.
Cum a apărut această legătură?
Sufletul apare primul și apoi mintea și corpul, iar la nivelul corpului organul primordial, antic, este intestinul. Viața a apărut prima dată, în formele ei primitive, la nivel de intestin, primele lucruri vii fiind, de fapt, niște tuburi intestinale.
Informațiile furnizate, din viitor, sunt resimțite întâi în stomac, apoi în zona ficatului și abia la sfârșit ajung la creier.
De cele mai multe ori, atunci când apare o durere de stomac, cauza ei este emoțională, adică o furie nedigerată, o neacceptare a unei situații apărute. Toate bolile de stomac, gen ulcer, gastrită, reflux, apar pe fond psihic și alimentar, tocmai datorită proastei funcționări a intestinelor.
Un intestin sănătos, care funcționează corect, ne oferă un mai bun acces la subconștient.
Mâncând greșit, în exces, omul își otrăvește stomacul și apoi legătura cu planurile subtile se slăbește sau chiar se întrerupe.
Așa se pierde, practic, intuiția, după care ne devine mult mai greu să ne adaptăm situațiilor stresante care vin.
Creșterea stresului subconștient duce la apariția bolilor, de aceea alimentația joacă un rol foarte important în starea sănătății omului.
Principala greșeală a omului modern este concentrarea pe consumerism, adică înlocuirea valorilor morale cu cele materiale.
Lumea nu mai este condusă de moralitate, ci de bani.
Dar această transformare a fost făcută intenționat, la nivel global, de cei care beneficiază de pe urma consumului exagerat.
Omul nu realizează cum ajunge dependent de mâncare, prin introducerea în alimentație a diverselor arome și a potențiatorilor de gust, care funcționează exact ca drogurile.
Atacul asupra organismului este amplificat atunci când acești aditivi chimici sunt combinați cu stimulente naturale, adică cu alcoolul, cafeaua sau ceaiul.
Dependența de cafea, abuzul de băuturi alcoolice, consumul exagerat de ceai verde sau ceai negru , de cacao (ciocolata), de băuturi energizante, de băuturi tip cola, guarana, sunt factori care dezvoltă treptat și fără ca omul să simtă că devine sclavul alimentelor.
Furtul de energie internă este insesizabil, în raport cu cantitatea de energie externă, de moment , pe care îl primim de la aceste produse excitante, aceste droguri legale.
Din același motiv și pâinea ar trebui eliminată din alimentația zilnică, chiar dacă este una de calitate.
De ce pe vremuri oamenii mâncau foarte multă pâine, ea fiind un aliment de bază?
Pâinea dă un impuls energetic puternic, dar în stilul de viață modern, unde omul se mișcă foarte puțin, această energie externă nu mai este consumată, 90% din oameni mâncând mai mult decât ar trebui, conform activității zilnice.
Toți carbohidrații dau energie rapidă, dar, în acest moment, sunt principalul factor de creștere nesănătoasă în greutate, deoarece energia lor nu este folosită.
Această energie, în plus, începe s-o înlocuiască pe cea internă, subtilă, și astfel bolile își fac apariția în corp.
Obezitatea este doar un semn, prin care ești atenționat că energiile, interioară și exterioară, nu sunt folosite cum ar trebui.
Adăugarea de sare și zahăr în mâncare stimulează pofta de consum, deoarece sunt potențiatori de gust. Puteți observa tendința de a se introduce această combinație de zahăr + sare în mai toate alimentele.
În momentul în care este redus consumul de sare, iar zahărul este înlocuit cu puțină miere, atunci și poftele își vor pierde din intensitate și automat vom mânca mai puțin.
Când apare senzația de foame în corp, înseamnă că avem nevoie de energie și digestia alimentelor se va realiza corect.
Dacă mâncăm de poftă, de plăcere, dar senzația de foame nu există, atunci mâncarea este greu de digerat, urmând o intoxicație lentă a corpului.
Acest lucru afectează starea generală a tuturor organelor, și apoi apar boli, care la prima vedere nu pot fi asociate cu supraalimentarea.
Fiind foarte inteligent organismul nostru are un sistem propriu de autoapărare, în unele situații el creează afecțiuni tocmai pentru a-l opri pe om de la excesul alimentar.
Alimentele trebuiesc digerate atât fizic cât și energetic, de aceea este recomandat ca omul să se roage înainte de masă, să încarce pozitiv masa, tocmai ca daunele provocate de produsele cu energie slabă să fie minime.
Dacă omul mănâncă repede, lacom, ca un animal, pe lângă faptul c-o să mănânce mult mai mult cantitativ va prelua și toată energia negativă din alimente.
Din totdeauna, am fost învățați că pentru evitarea problemelor de sănătate trebuie să mâncăm încet și să mestecăm bine.
Modul în care omul modern mănâncă duce la o îmbătrânire mai rapidă și o stare de sănătate precară.
Pe lângă alimentația dezechilibrată acum se pune și problema mișcării fizice, care nu prea există în viața de zi cu zi.
Lipsa unei activități fizice constante, datorate folosirii în exces a mijloacelor de transport, locurilor de muncă statice, modurilor de distracție din fața ecranelor, duce la probleme grave de sănătate.
Intestinele funcționează normal când o persoană umblă cel puțin o oră și jumătate pe zi (90 de minute).
Procesul de digestie este corelat cu mersul, omul, de mii de ani, fiind nevoit să-și obțină mâncarea prin efort fizic.
Cel mai elocvent exemplu este ”Cursul de tăcere nobilă”, de la Centru de meditație Vipassana, de la Dumbrava de sus.
Acolo, timp de 10 zile ești nevoit să meditezi 10 ore pe zi, adică să stai pe loc, câteodată chiar nemișcat, cu scurte pauză de 5-10 minute.
Chiar dacă cele 3 mese pe care le primești sunt vegetariane/vegane, din cauza lipsei de mișcare constipația apare în apoape 100% din oameni.
Ca remediu pentru constipație la fiecare masă era utilizată zeama de varză, un mod nesănătos de a forța permanent evacuarea alimentelor.
În cazuri extreme, se poate utiliza, dar nu zilnic. În aceeași categorie intrând și sarea amară, supozitoarele sau clismele.
Pentru cei cu probleme este utilă consumarea unei linguri de ulei de in/ o linguriță de semințe de in.
Dacă o persoană se mișcă foarte puțin într-o zi atunci cantitatea de mâncare trebuie să fie, la fel, foarte puțină.
Întrebarea este : mă mișc mai mult decât mănânc sau mănânc mai mult decât mă mișc ?
Ce se întâmplă în cazul în care ne mișcăm puțin, dar supraalimentăm corpul ?
Acest lucru devine o obișnuință, cu care corpul se învață să trăiască și din această stare el nu vrea să mai iasă.
Exact ceea ce vorbeam la început, totul devine un obicei , care apoi nu mai poate să fie schimbat decât cu ajutorul unor situații externe extreme.
De ce se folosește, în tratarea bolilor, alimentația crudă sau postul?
Inițial, când a apărut omul pe pământ, energia era preluată direct de la soare, apoi a fost preluată, transformată, prin intermediul plantelor și abia la sfârșit prin intermediul animalelor care au mâncat plantele, plante încărcate cu energie solară.
Pare destul de logic și simplu, dacă te gândești așa.
Dacă studiezi nutriția ești învățat că proteina animală este o proteină de tip second-hand, adică există un intermediar, animalul, între tine și sursa inițială de proteină.
Animalele carnivore, după ce ucid un animal ierbivor, prima oară îi mănâncă intestinele deoarece acolo se află proteina cea mai bună, abia digerată, din plante.
Revenind la om, dacă el refuză să mai mănânce carne atunci practic se întoarce la setările din fabricație și se încarcă mult mai ușor cu energie Divină. Aici este povestea mâncării mele preferate : șnițel cu cartofi prăjiți, smântână și brânză rasă.
Perioadele de înfometare, de post cu crudități sunt momente când fluxul de energie primară, subtilă, crește și organismul omului începe să se vindece mult mai rapid.
Dar există anumite condiții care trebuiesc îndeplinite, altfel este doar un chin pentru trup, fără rezultate concrete.
Limitarea trebuie să se facă la toate cele trei niveluri : trup, spirit și suflet.
De ce o persoană poate să reziste fără mâncare 40 de zile, iar alta să moară foarte rapid ?
Pentru că există o diferență foarte mare între post, voit, și lipsa mâncării. Mintea noastră este cea care conduce trupul și atunci frica este cea care-l omoară efectiv pe om. Percepția lui asupra situației creează realitatea.
Există oameni care, în fața unei boli grave, adoptă o dietă bazată pe alimente vii și se vindecă, iar alții consumă numai sucuri verzi, germeni de broccoli, fructe proaspete și totuși mor.
Diferența în aceste situații este făcută de ceea ce se află în mintea și în sufletul nostru. Mintea devine cel mai mare dușman al omului, dacă nu știe s-o pună la lucru în folosul său.
Dacă de mâine vrem să ne apucăm de o dietă, să zicem dieta rina sau dieta daneză, să ținem post cu sucuri sau doar cu apă , că tot suntem în postul Paștelui, dar stilul de viață, de până acum, rămâne același , atunci toată schimbarea noastră este în zadar.
Adică schimbăm anumite condiții existențiale, pentru trup, dar situațiile stresante rămân aceleași.
Dacă vrem să ne vindecăm dintr-o afecțiune gravă sau să obținem o transformare, pe termen lung, atunci stilul și ritmul de viață trebuie modificate și ele.
Trebuie eliminată suprasolicitarea cu munca, grijile și probleme trebuiesc date uitării, iar activitățile să fie canalizate spre binele sufletului.
În timpul postului omul trebuie să se simtă fericit, bucuria fiind un indicator al faptului că energia subtilă începe să-i pătrundă în corp.
Dacă în această perioadă trăim sentimente negative, de descurajare, regret, jigniri etc. atunci energia subtilă nu ajunge în corp și începe epuizarea organismului. De aceea foarte mulți oameni nu au rezultate pozitive, ba chiar mai rău își fac, dacă restricțiile sunt doar la nivel alimentar.
Nu putem să ținem post atunci când ne este teamă sau suntem îngrijorați, deoarece frica este mai nocivă pentru organism decât orice modificare pe care o gândim noi.
Deci ori avem credință în regimul pe care urmează să-l abordăm, ori facem acest lucru ghidați de un specialist, ori nu ne apucăm deloc.
Corpul se curăță de toxine și revine la o stare mult mai sănătoasă, dacă postul este susținut, constant, de o stare psihologică bună.
Din punct de vedere energetic, trecerea la o alimentație vegetariană/vegană poate crește mândria, iar dacă omul nu-și schimbă caracterul și continuă să condamne, să judece și să pună dreptatea sa mai presus de iubire, atunci automat vor urma probleme grave de sănătate.
Cu timpul, creșterea intuiției și a energiei subtile îl va face pe om să simtă ce fel de mâncare are o vibrație ridicată și este benefică pentru sufletul său și automat și pentru trup.
În momentul în care am ajuns la o dietă ideală nevoilor noastre interioare, consumul energetic va fi mic, somnul o să fie foarte odihnitor iar starea noastră fizică și psihică o să fie la cel mai înalt nivel.
Alimentația echilibrată este un factor important, dar nu decisiv în evoluția noastră sufletească.
Ceea ce scoatem pe gură este mai valoros decât ceea ce băgăm pe ea, de aceea prima oară apare transformarea interioară, din suflet, și apoi cea exterioară, materială, de consum.
Fiecare dintre noi are această capacitate , de a se transforma, de a evolua spiritual și de a ne aduce aminte că suntem ființe complete, Divine, iar nimic din mediul exterior nu ne poate aduce fericirea.
Ea este o stare pe care am avut-o mereu în interiorul nostru, dar trăind prea mult conectați la energii joase, materiale, ne-am uitat caracterul Divin.
Fie ca intuiția noastră să crească și toate ființele din Univers, vizibile și invizibile, să fie fericite, să scape de suferința lor.
No comment