Tiroida şi problemele ei (generalități și tratament)


 

 

            Ce este tiroida şi cu ce se ocupă

   

     Glanda tiroidă este cea mai mare dintre toate glandele endocrine și se găsește la baza gâtului. Această glandă produce 3 hormoni: tiroxină , triiodotironină și calcitonină, vital pentru utilizarea calciului.

     Principala funcţie a hormonilor tiroidieni este de reglare a metabolismului cu scopul producerii de energie și căldură în ţesuturile din organism. Tiroida influenţează indirect nutriţia şi creşterea si accelerează procesele metabolice.

     Din cauza mucozităților formate de produsele lactate, în special, dar și a altor alimente, glanda tiroidă se inflamează creând hiperactivitate sau în special hipoactivitate țesutului. In momentul în care glanda tiroidă devine hipoactivă, acest fenomen va incetini sau chiar opri folosirea optimă a calciului de către organism ceea ce va provoca la rândul lui înfometarea celulară.

     Hipotiroidia este o tulburare comună care afectează 60-70% din populație iar persoanele afectate nu pot transpira cu ușurință, glanda tiroidă afectând capacitatea organismului de a transpira determinând fie o transpirație insufiecientă fie una abundentă. Această incapacitate a organismului de a elimina substanțele toxice prin intermediul pielii va produce uscăciune la nivel cutant dar și alte afecțiuni.

   

hipotiroidism

 

      Alte simptome care apar în cazul unei epuizări ale funcției tiroidiene sunt : un metabolism scăzut care poate genera o digestie slabă, o temperatură generală scazută a organismului care se va manifesta prin intoleranță la frig și extremități reci, căderea excesivă a părului in anumite zone pănă la calviție, obezitate cauzată de o slăbire a activității pancreasului și totodată a tiroidei.

     In concluzie, activitatea glandei tiroide ne influențează foarte mult calitatea vieții și de aceea dacă ne dorim o viață cât mai lungă și cu cât mai puține probleme de sănătate trebuie să ne verificăm periodic modul în care aceasta funcționează.

     Cel mai bun indicator pentru a stabili nivelul la care funcționează tiroida este testul de analiză a temperaturii bazale.

     După aflarea modului de funcționare a tiroidei dumneavoastră, în cazul hipotiroidismului acesta se poate depăşit ușor printr-un plan de detoxificare.

 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *