Cine ne învață să devenim oameni ?


 

 

Oameni buni nu fiți naivi. Nu vă lăsați conduși ca oile ! Este penibil spectacolul pe care îl oferiți!

 

– ați adus pe lume copii. Cum i-ați educat? I-ați neglijat, i-ați îmbolnăvit cu certurile și frământările voastre, i-ați ucis cu intenție sau neștiind că păcatele voastre vă vor atinge unde vă doare mai tare. I-ați răsfățat dându-le tot ce și-au dorit, îndemnându-i să se distreze, încurajându-le lenea fără să supravegheați evoluția lor, aspirațiile, dorințele, căutările, fără a-i îndruma către idealuri nobile. I-ați învățat să iubească banul, să fugă de greu, să vă exploateze slăbiciunea, să vă imite atunci când ajung la rândul lor părinți. Nu i-ați învățat să iubească, să respecte legile, să creadă în Dumnezeu, să-și clădească viața cu propriile forțe. Le-ați impus profesia, soțul – soția, atitudinea față de colectivitate și țară. Le-ați insuflat convingerile voastre eronate și i-ați stopat când au dorit să caute singuri Adevărul, trăgându-i înapoi în mocirla în care vă scăldați.

 

– ați făcut din școli locuri de epuizare a creierelor. Memorizarea nu are nicio valoare în cunoaștere. Cunoașterea și aplicarea legilor ce guvernează Universul este cheia de acces spre informație, știință, cultură și artă. 

     În acest fel ați fi putut dezvolta în creierul copiilor circuite care le-ar fi facilitat contactul cu Realitatea.

     Ați folosit criterii absurde de apreciere a capacității cognitive a copiilor, distrugându-i. Fie că i-ați complexat cu note mici, fie că i-ați dezinteresat să mai învețe. Sau, ați stimulat acel soi de învățăre care se bazează strict pe logică, excluzând intuiția care este infinit mai valoroasă. Ați deformat modul de a gândi al oamenilor în devenire.
 

     Cât despre viață, nu i-ați învățat nimic, pentru că voi înșivă nu știți să trăiți, aveți probleme în familie, divergente în cancelarie, nu știți să iubiți copiii și aveți multe pete pe conștiință.

 

– ați făcut din concurență o lege în virtutea căreia vă ucideți, furați, înșelați, vă urâți, vă sabotați, vă distrugeți între voi și voi înșivă. Vă întreceți în a avea sau a vinde mai mult, a câștiga premii nesemnificative necunoscute de jurii, comisii sau cronometre, v-ați supus unor examinări umilitoare, ați pornit campanii de calomniere și denigrare a concurenților – adversari; ați insultat, tot acest noroi acoperindu-vă de fapt pe voi, cei ce-ați dirijat aceste manevere nedemne. Ați creat panică și frică în rândul celor ce nu ar fi fost de acord cu voi. Ați anihilat dorința multor semeni de a munci corect și cinstit.

 

 

– ați preamărit trupul și ați omis sufletul, cel ce simte bucuria și necazul, speranța și deznădejdea, dragostea și ura, deprimarea și entuziasmul, încrederea și scepticismul , eroismul și lașitatea …

 

– ați ajuns să nu doriți decât obiecte, alimente pline de compuși chimici toxici, băuturi și țigări care vă dăunează sănătății, femei manechin care vă seduc cu zâmbetul sau trupul dezgolit.

 

     Viața voastră s-a redus la ATÂT ?

 

     Dar caracterul vostru unde îl formați ? În ce școli învățați curajul, demnitatea, altruismul, loialitatea, devotamentul, fidelitatea, abnegația, perseverența, voința, modestia, smerenia, umilința, dragostea, bunătatea, generozitatea, tandrețea, gingășia ?

 

  Nicio școală din lume și nicio familie nu vă învață să deveniți OAMENI.” – ”Vremea Dreptății – Tanea Cuțov”

 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *