”Maestrul este acea entitate care ne ajută să învățăm lecțiile vieții.
Un maestru trebuie să cunoască modul în care se pot îndrepta erorile trecutului și cum se poate acumula o karma pozitivă.
Un maestru adevărat nu predă ca un profesor elevilor cursuri după cursuri, ci-i ajută pe discipoli să descopere singuri drumul, să înțeleagă singuri unde au greșit, să discearnă între bine și rău. Nu toți cei ce se cred maeștri sunt ceea ce pretind.
Observați cu atenție în jur și veți descoperi mulți ”profesori, guru, maeștri, inițiați, iluminați, conducători, lectori etc”.
V-ați întrebat vreodată cum se deosebesc cei autentici de cei falși ?
– un maestru impune prin prezența sa calmă, liniștită, zâmbitoare, tăcută, smerită, modestă.
– un maestru nu are mulți discipoli, ci doar câțiva, dar puterea sa de atracție adună în jurul său mulți aspiranți.
– un maestru nu are niciodată pretenția de a i se plăti învățătura în bani. ( S-au emis ipoteze, eronate, că discipolii trebuie să plătească inițierea pentru a nu se îndatora karmic față de maestru; Iisus nu a cerut bani pentru împărtășirea Adevărurilor aduse).
– un maestru este capabil să recunoască un viitor inițiat și îl formează cu multă dragoste și înțelepciune chiar dacă uneori este atât de exigent încât unii îl consideră dur.
– un maestru își poate alege orice metode pentru a-și face discipolul să gândească.
– un maestru nu se grăbește niciodată.
– un maestru reduce explicațiile la simple parabole astfel încât să dezvolte puterea intuitivă a discipolului.
– un maestru este capabil să conceapă căi multiple de evoluție, adaptate fiecărui discipol, în funcție de calitățile și slăbiciunile acestora.
– un maestru are acces la propriul său maestru spiritual.
– un maestru nu își părăsește niciodată discipolii.
– un maestru este un exemplu pentru discipoli, el cunoaște legile spațiului în care acționează.
– un maestru își cunoaște puterile și nu le folosește decât pentru a face bine omenirii.
Maestrul și discipolul sunt compatibili ca nivel de vibrație. În cazul în care această compatibilitate nu există, relația nu va dăinui.
Alegerea maestrului nu trebuie să fie influențată de cei din jur, ci să fie liberă, conform unei chemări interioare care se manifestă ca atracție, simpatie, afecțiune, dragoste.
Maestrul nu refuză niciodată discipolii ce vin să caute învățătura, dar va recunoaște de la început pe cei ce vor rămâne și pe cei ce vor pleca.
Nu confundați discipolii avansați cu maeștrii !
Căutați-vă maestrul până îl veți găsi, iar de-l veți găsi, nu îl părăsiți din slăbiciune sau din capriciu. ” – Vremea dreptății