Despre vise premonitorii (anticipative)


 

     Prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan – ”În căutarea sensului pierdut”

 

     ”Voi lua un exemplu încă necitat, până acum, undeva.

     Un distins coleg psihiatru și balneolog, dr. Aurel Dinu, știindu-mi preocupările pentru misterele spiritului îmi relatează o lungă și frumoasă poveste trăită de el personal.

     Pe când era copil și trăia la țară, în jurul vârstei de 6 ani, are un vis ciudat și repetat ca o obsesie, o îndelungă vreme. Vedea un bărbat adult, același de fiecare dată, care îi apărea în față și îi spunea : ” Tu vei salva viața fiicei mele.”
     Repetarea visului îl sperie pe copilul, care nu putea înțelege despre ce salvare putea fi vorba.


     Dar anii au trecut, copilul a devenit el însuși adult, devine medic psihiatru și în jurul vârstei de 45 de ani face o călătorie în Israel. Într-o zi, plimbându-se pe străzile din Ierusalim, rătăcește adresa hotelului. Abordează un om pe stradă și îl întreabă de hotel. Acesta îi indică amabil adresa și îi spune să ia un autobuz, ceea ce și face. Urcă în autobuz, se așează pe o banchetă și în fața sa îl vede pe omul abordat pe stradă care-l privește insistent. Și iată ce dialog are loc :

     – Dumneavoastră sunteți medic, nu-i așa ?

     – Da!, răspunde mirat compatriotul nostru.

     – Sunteți psihiatru, nu este așa ?

     – Da, vine răspunsul și mai mirat.

     – Sunteți din România ?

     – Da…

     – O, Doamne, strigă omul, copleșit de emoție, dumneavoastră veți salva viața fiicei mele.

     În acea clipă, brusc, colegul nostru are în minte reprezentarea obsedantului vis din copilărie. În fața sa se afla exact omul pe care îl visase.

     – De unde știți aceste date despre mine ?

     – V-am visat întocmai, domnule doctor, i se răspunse. Fiica noastră are 19 ani, este unicul nostru copil și a făcut o boală psihică grea. M-am rugat disperat pentru ajutor și atunci v-am visat pe dumneavoastră că-mi veți cere adresa unui hotel, întâlnindu-vă pe stradă. O voce mi-a spus : ” Acela va fi un medic psihiatru din România, care va salva viața fiicei tale.”

     Este tot ceea ce s-a și întâmplat.

     Să notăm că medicul român avusese visul, care îi anunțase acest consult, cu 20 de ani înainte ca pacienta să se nască și la o vârstă la care un copil de 6 ani nu poate să-și fixeze idealul de a deveni medic psihiatru…

     În prezența unei asemenea cunoașteri, a unui ”savoir absolu”, a unei contabilități cosmice de o asemenea anvergură și precizie, mintea noastră rămâne mută și refuză în mărginirea ei să admită ceea ce nu poate concepe.

     Și cu toate acestea, întâmplarea de mai sus este absolut autentică…”

 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *