Iubirea necondiţionată – uşor de spus, greu de realizat


 

 

Reiki şi iubirea necondiţionată. Câţi dintre noi iubesc necondiţionat?

 

     „Prin definiţie, Reiki este energia iubirii (necondiţionate), deci este una dintre metodele cele mai simple şi uşoare de care putem beneficia.

     Toţi susţinem că ştim ce înseamnă iubirea şi avem o părere despre ea. La şcoală am avut lecturi obligatorii, am citit despre iubire şi am visat la această iubire.

    Ne-am îndrăgostit şi am fost părăsiţi, deci ne-am dat seama că iubirea e ceva rău.

     De Crăciun primim cadouri de la cei dragi, în semn de iubire, deci atunci ne place iubirea. Dar vroiam un alt cadou, merităm mai mult, contabilizăm iubirea şi ajungem la concluzia că noi oferim mai multă iubire decât primim şi devenim trişti.

     Ne dăm seama că nimeni nu ne iubeşte deci ne demonstrăm nouă înşine că ţinem la noi şi mâncăm dulciuri şi suntem fericiţi. Dar totuşi simţim nevoia de mai multă iubire, deci ne cumpărăm un animal de casă pe care-l ţinem sechestrat toată ziua între patru pereţi. Lista ar putea continua.

     Iată că toţi considerăm că ştim ce este iubirea. Înţelegem astfel iubirea, pentru că, începând din copilărie, am învăţat că iubirea este condiţionată.
    Mama ne spunea că ne iubeşte dacă mâncăm tot, dacă suntem cuminţi.
    Societatea şi oamenii ne iubesc dacă suntem cum vor ei.
    Partenerul ne iubeşte dacă îi satisfacem nevoile.

 

     Deci am învăţat că nu există iubire necondiţionată, ci iubirea este condiţionată de ceva care se află în exteriorul nostru.
                                                      
iubire-neconditionata-desen

   Majoritatea oamenilor se tem de iubire sau consideră că nu o merită pentru că nu au experimentat iubirea adevărată, deoarece o caută în exterior şi aşteaptă că altcineva sau altcea, din exterior, să le satisfacă nevoia de iubire.
     Dau definiţi şi ştiu totul despre iubire dar, în adâncul lor, sunt singuri, trişti, depresivi şi plini de frici.
Consideră că iubirea este ceva rău, refuză respectul şi iubirea de sine. Pentru ei amintesc ceea ce toţi creştinii ar trebui să cunoască şi să aplice: Iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”.

 

     Poate acum ne dăm seama de ce este atâta ura între oameni: pentru că nu avem cum să oferim iubire dacă nu ştim ce este iubirea.


     Lipsa iubirii ne determina să suferim de boli fizice şi psihice. Astfel gelozia, ura, supărarea creează afecţiuni pe organele vitale.


     Egoismul şi dorinţa de posedare duc la afecţiuni pe organele uro-genitale şi inimă.


     Victimizarea poate provoca autodistrugere şi gânduri de sinucidere.

     Negarea părinţilor şi strămoşilor provoacă afecţiuni la rinichi şi pierderi de vitalitate.

   Înţelegerea greşită a iubirii ne determină să ne abuzăm corpul fizic prin trăirea superficială a sexualităţii, printr-o alimentaţie haotică şi toxică sau prin inacceptarea corpului nostrum şi supunea să la tratamente invasive şi nocive pentru remodelarea lui.

     O altă modalitate greşită de înţelegere a iubirii este autosacrificiul, datorat nevoii de acceptare şi apartenenţă. Astfel dorim cu orice preţ să fim pe plac altora, alergăm după apreciere din exterior şi neglijăm nevoile noastre reale pe toate planurile (fizic, emoţional, mental, spiritual).

   Lipsa iubirii şi acceptării de sine ne scade nivelul de vibraţie, devenim vulnerabili şi vom atrage în viaţa noastră situaţii/persoane/experienţe cu care vibrăm/rezonăm.
 

    Să acceptăm fricile legate de iubire şi apoi să le eliberăm prin iubire.


    Soluţia nu este să le negăm sau să le refulăm, pentru că ele vor veni la suprafaţă mai repede sau mai târziu prin boli şi frustrări. În măsură în care integrăm iubirea şi acceptăm eliberarea de blocaje legate de iubire, create în decursul vieţii noastre, ne vom putea îndrepta către iubirea necondiţionată, superioară, divină. Atâta timp cât nu integrăm iubirea de sine în interiorul nostru, nu vom putea trece la iubirea necondiţionată, ci vom rămâne blocaţi în propriile noastre limitări, supărări, nemulţumiri şi frustrări.

     Este esenţial să înţelegem că nu-i putem iubi pe ceilalţi, dacă nu ne iubim pe noi înşine.


    Pentru ca o relaţie să fie de durată este nevoie de autotransformare, este necesar ca, din când în când, să ne dezbrăcăm de egoul nostru ai să vedem în partener oglinda prin care Universul ne ajută să ne vedem pe noi înşine, cu bucuriile, împlinirile, problemele, durerile, frustrările noastre. Să mulţumim partenerului nostru că ne ajută în acest proces de autocunoaştere şi să fim conştienţi că avem partenerul pe care-l merităm.
 

     Iubirea şi respectul faţă de propria persoană ar trebui să stea la baza valorilor noastre de viaţă.

    Prin Reiki putem elibera rănile trecutului şi integra iubirea în viaţa noastră, în toate aspectele ei: iubirea lumească şi iubirea divină” –  Simon Eniko – “Reiki, Universul te iubeşte

 

 

 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *