[fb_button]

Ce putem face în cazul unei fracturi ?

 

     Principalele probleme apar din cauza imobilizării în aparat gipsat ( doar pentru că este ieftin este folosit la scară largă) , o soluţie mult mai bună dar şi mai scumpă fiind orteza care este concepută special în funcţie de zona afectată şi care ajută organismul să se vindece mai repede şi mai corect fără neplăceri.

    Supravegheaţi cu foarte mare atenţie recuperarea copiilor pentru că pot rămâne cu probleme care mai târziu se vor repara foarte greu.     

                                   Fracturile constau în fisurarea sau ruperea osului.

     În cazul fracturilor tratamentul de recuperare începe încă în timpul aparatului gipsat. Pacientul urmează o dietă cu alimente bogate în calciu; se va face masaj şi gimnastică a membrului sănătos, stimulând astfel circulaţia şi revigorarea somatică a membrului gipsat prin influx nervos; apoi gimnastică şi cu membrul care este în ghips – contracţii izometrice; dacă degetele sunt libere: mişcări de flexie, extensie, tot ce ne permite.

     Consolidarea efectivă a osului fracturat are loc într-un interval de 6-12 luni, astfel după îndepărtarea aparatului gipsat este absolut necesar un tratament intensiv de recuperare ce constă în LT pe locul fracturat, masaj (mai întâi sedativ apoi excitant), gimnastică izometrică (serii de contracţii – 4- 5 sec. şi de relaxare –8- 10 sec.); la scoaterea aparatului gipsat constatăm membrul este tumefiat datorită stazei limfatice şi venoase – masaj intens de decongestionare şi drenaj limfatic.

                                                   fractura la copii mici la mana fata si baiat

     Prin geluiri, fricţiuni şi laser se urmăreşte îndepărtarea depunerilor de calciu vicios de pe traiectul de fisură.

     Se mai recomandă cataplasme/băi călduţe cu tărâţe şi cataplasme cu frunze de varză şi ţinerea picioarelor ridicate pe pernă.
     

     Prepararea amestecului de tărâţe: se pune un pumn de tărâţe într-un vas cu apă; vasul se pune la fiert şi se lasă apoi la răcit până la temperatura corpului; cu membrul bolnav se fac mişcări în vasul cu apă şi tărâţe; dacă nu:se strecoară şi se aplică cataplasme cu tărâţele respective; compoziţia se refoloseşte mai multe zile, dimineaţă şi seară înainte de culcare (doarme cu ea); este foarte bogată în vitamina B (întreg complexul de vitamine B).
 

     Se poate face şi reflexoterapie. (cel mai bun tratament de recuperare în viziunea domnului Cristian Dragomir)

 

 

Comments

comments

No comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *