Sănătatea noastră strict legată de ph-ul sângelui ?


Ce este PH-ul şi valorile sale optime

 

"Viaţa este o luptă, dar nu împotriva păcatului, nu împotriva puterii banului, nu împotriva unor forţe energetice malefice, ci împotriva ionilor de hidrogen." – H.L. Mencken

 

     Ideea de bază este că specia umană este o specie alcalină şi de aceea pentru o alimentaţie corectă raportul trebuie să fie 20% acid – 80% alcalin.

     Orice aliment pe care-l consumăm produce fie reziduuri acide fie mai puţin acide, spre alcaline.  

   PH (potenţialul de hidrogen) măsoară aciditatea sau alcalinitatea unei substanţe, valoarea acesteia fiind măsurată pe o scară de la 1 la 14, unde 7 este neutru , peste 7 alcalin şi sub 7 acid.
      PH-ul corpului reprezintă valoarea pH-ului lichidelor din interiorul său. 


O persoană sănătoasă ar trebui să aibă :

Sucurile gastrice din stomac 1,5-3,5
Piele/transpiraţie 4,7
Salivă (dimineaţa) 6,4
Urină (dimineaţa) 5,5-6,0
Lichid intracelular 7,1
Sânge 7,35-7,45
Sucuri pancreatice 8,8

 

valori ph alimente

 

     Dintre acestea, cel mai important lichid este sângele care determină gradul de sănătate al întregului organism şi pe care corpul luptă să-l menţină la anumite valori cu orice preţ.
   Aciditatea coagulează sângele, iar când cantitatea de acid este prea mare, capilarele se blochează, apare proasta circulaţie a sângelui şi toate organele încep să aibă probleme.
   Paraziţii, la rândul lor, trăiesc şi se dezvoltă într-un mediu acid, furându-ne hrana şi transformând-o în otravă iar celule noastre se hrănesc cu resturile rămase de la ei.

     Cât de mult rău poate să-i facă organismului această aciditate.

   Dieta Dukan, de exemplu, care în faza de atac te obligă să mănânci în mare parte alimente acide şi totodată inflamatorii nu are cum să fie ceva sănătos pentru organism ba din contra. Îmi pare rău pentru cei care ţin dieta Dukan sau vor s-o ţină deoarece îşi îmbolnăvesc singuri corpul doar pentru a slăbi repede dar nesănătos câteva kilograme care pe termen lung se vor pune cu siguranţă la loc.

  În concluzie, pentru menţinerea pH-ului optim şi pentru alcalinizarea organismului trebuie să avem o dietă echilibrată adică fără excese alimentare , exerciţii fzice constante de 3-4 ori pe săptămâna, utilzarea apei alcaline în cure de câteva săptămâni.
   

    Pe lângă toate acestea atitudinea interioară are o importantă deosebită – respiraţia abdominală adâncă, echilibrul emoţional bazat pe o gândire pozitivă şi "veselie interioară".

 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *