Testarea pH-ului (partea 1 – pH-ul salivei)
După articolul anterior am făcut şi un experiment să vedem cum stăm cu pH-ul.
Ideea e simplă, cu cât valoarea pH-ului este mai mare cu atât lichidul este mai alcalin şi mai bogat în oxigen iar cu cât este mai mic este mai acid şi lipsit de oxigen.
Un corp sănătos trebuie să aibă pH-ul alcalin undeva la 7.4.
PH-ul salivei este uşor mai acid decât cel al sângelui dar reflectă foarte bine valoarea acestuia dacă testul se face pe stomacul gol.
PH-ul salivar ne arată starea de sănătate a fluidelor extracelulare şi rezervele lor de minerale alcaline.
Valoarea optimă este undeva între 6.4 şi 6.8, o valoarea mai mică este un indiciu al rezervelor alcaline insuficiente.
După masă pH-ul salivei trebuie să crească peste 7.8 . Dacă nu se întâmplă acest lucru înseamnă că organismului îi lipsesc minerale alcaline, în special calciu şi magneziu, şi nu va asimila foarte bine alimentele.
Cu cât această problema va dura mai mult cu atât corpul va fi mai vulnerabil la boli.
După cum se poate observă în poză Coca-Cola n-are un pH prea grozav.În schimb apa de la filtru(Waterpia) pare foarte bună( am testat şi apa de la robinet care a ieşit mai alcalină decât cea de la cana cu filtru de la Delimano).
Valoarea pH-ului înainte de masă pare în limite normale pentru toată lumea, problema apare după masă unde valoarea lui nu creşte destul.
Urmează testarea pH-ului urinei.
No comment