Osteoporoza înseamnă deficit de calciu în oase. După cum ştim, principalul ingredient al testutului osos este calciul.
Dacă dintr-un motiv oarecare, corpul nostru este sărac în calciu, oasele noastre devin poroase şi încep să semene cu şvaiţerul.
Statisticile ne spun că fracturile cele mai pericuolase sunt cele din zona articulaţiei şoldului. Acestea produc, în cam jumătate din cazuri, un handicap permanent.
Înainte se credea că în mod obişnuit ea atacă în special femeile, dar cercetările recente arată că ea afectează în mod egal atât bărbaţii cât şi femeile. Mai mult, copiii cu vârste între 8-11 ani sunt tot mai frecvent diagnosticaţi cu această boală.
Pentru majoritatea locuitorilor de la oraş , primele simptome ale osteoporozei pot fi detectate la vârstă de 30 de ani.
Conform medicinei convenţionale, osteoporoza este o boală incurabilă, cu o componentă genetică. Medicina nu ştie cu adevărat cum să trateze bolile genetice. Cel mai bun lucru este să opreşti înaintarea bolii.
Pentru a realiza aceasta, specialiştii recomandă să bem mai mult lapte şi să mâncăm mai multă brânză.
Sfatul obişnuit pentru bărbaţi este să consume mai puţin alcool şi mai puţin tutun şi să-şi administreze formule conţinând calciu sintetic şi vitamina D3.
Femeile primesc aceleaşi sfaturi, plus terapie cu estrogen.
Practica medicală demonstrează că formulele care conţin calciu şi hormoni pot întârzia avansarea bolii dar o vindecare completă ar fi imposibilă.
Terapiile se concentrează asupra livrării de calciu în organism şi a forţării organismului să asimileze acest supliment de calciu.
La un seminar pe tema unui stil de viaţă sănătos, o femeia a povestit cum toată viaţă ei a băut între un litru şi un litru jumate de lapte pe zi, pe lângă că o dată la două zile consuma supe pe baza de lapte şi cereale, plus cantităţi mari administrate de calciu şi de vitamina C, ori de câte ori răcea, şi cu toate astea oasele ei erau foarte fragile, corpul ei primind mai mult calciu decât avea nevoie.
Cu toate acestea după ce şi-a fracturat braţul, fractura nu s-a vindecat şi a fost diagnosticată cu osteoporoză.
Dacă consumaţi o mulţime de produse lactate zilnic şi luaţi pastile de calciu veţi fi probabil surprinşi când diagnosticul găsit va fi osteoporoză sau deficit de calciu.
De ce ?
Noi introducem calciu sub formă de lapte pasteurizat şi smântânit, formule sintetice, pastile şi alte surse; iar aceste forme de administrare trec prin corp fără a fi asimilate.
Oasele nu primesc practic nimic din acest calciu. De câte ori avem nevoie de cantităţi mărite de calciu pentru procesele biologice (ex: când se schimbă vremea), sângele nostru ia aceste cantităţi suplimentare din oase. Din această cauză oamenii se plâng adesea de dureri de oase când vremea este pe cale să se schimbe.
Alimentarea organismului nostru cu forme de calciu greu de asimilat seamănă cu roţile unei maşini blocate în zăpadă : cu cât se rotesc mai mult roţile, cu atât se vor îngropa mai tare.
Partea 2 – cele 2 forme de calciu, cum apare deficitul
Partea 3 – aliaţii şi duşmanii calciului
Partea 4 – remedii împotriva osteoporozei
Aceste informaţii sunt din carţile doctorului Mikhail Tombak iar poza alăturată este viziunea medicinei noi germanice (doctor Hamer) asupra apariţiei osteoporozei.
No comment