10 lucruri pe care ar trebui să le cunoşti înainte de a merge la masaj


 

 

Pentru a te bucura pe deplin de beneficiile unui masaj este indicat să şti anumite lucruri.
 

   1. Cel mai important lucru pe care trebuie să-l înţeleagă toată lumea este că masajul nu este un produs, ci un serviciu care trebuie să-ţi acopere anumite nevoi.
   Data viitoare când mergeţi la un masaj nu cereţi un masaj anticelulitic sau un masaj terapeutic, ci spuneţi exact de ce aveţi nevoie : vreau să-mi rezolv problemele de la  spatele, vreau să am pielea mai fermă, vreau să nu mă mai doară capul, vreau să scap de energia negativă pe care o simt, vreau o soluţie.

   2. Este bine să nu mâncaţi cu 1h 30 minute înainte sau după şedinţa de masaj şi să beţi multă apă înainte, după şi chiar în timpul masajului dacă simţiţi nevoia (orice tip de masaj este o detoxifiere şi de aceea trebuie consumată o cantitate mai mare de lichide pentru eliminarea toxinelor)

   3. Înaintea unei prime programări este indicat să veniţi mai devreme pentru a completă un chestionar şi a discuta cu terapeutul orice problema de sănătate, cât şi rezultatele pe care vreţi să le obţineţi.


   4. Este de preferat să se facă un dus şi o pauză de 30 minute de relaxare înainte de masaj pentru a pregăti organismul.


   5. Trebuie să comunici terapeutului orice disconfort pe  care-l simţi în timpul masajului (sunt persoane care rabdă fără să zică nimic deşi sunt deranjate de intensitatea masajului)

 

masajul cea mai buna metoda de relaxare


   6. În timpul masajului trebuie să ai grijă la respiraţie, trebuie să respiri adânc şi relaxat la intervale scurte de timp.


   7. Este de preferat să nu adormi în timpul masajului pentru a te bucurea pe deplin de el.
   8. Pentru a te deconecta de toate problemele cotidiene este indicat să nu foloseşti telefonul sau alte mijloace de comunicare în timpul şedinţei de masaj.


   9. Pentru a intensifica beneficiile masajului dar şi pentru relaxarea şi calmarea musculaturii se recomandă o baie cu sare epsom(sare amară) şi ulei de eucalipt la sfârşitul şedinţei.


 10. Masajul este un schimb de energii şi atunci starea psihică a terapeutului este foarte importantă pentru calitatea masajului. Să nu veniţi la masaj dacă mă vedeţi supărat.

 

                           Ţineţi minte : ”a massage a day keeps the doctor away”
 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *