Cariile dentare la copii – cauze emoționale, tratament natural și prevenire 11


 

 

 

Cariile dentare  la copii sau cum am reușit să demonstrez că NMG (Noua Medicină Germană) e reală

 

 

     De când am citit prima dată despre NMG (Noua Medicină Germană), am decis să încerc să demonstrez, într-un fel, autenticitatea teoriilor susținute de dr. Hamer.

     Totuși, este dificil să faci o demonstrație concretă, atunci când, conform teoriilor, totul pornește de la psihic și șocurile emoționale.

 

       Dar, Dumnezeu nu mi-a dat degeaba gemeni, ci pentru a experimenta pe ei. (glumesc)

     

     Băieții mei, David și Erik, au o alimentație identică, în proporție de 90%. Cu alte cuvinte, aproape tot timpul mănâncă aceleași lucruri, fără prea multe restricții.

     Probabil că David mănâncă ceva mai multă carne, Erik având, la grădiniță, momente în care se crede vegetarian.

     Spălatul pe dinți se face la fel de echilibrat, destul de rar, în special seara, în ultimul timp renunțând la pasta de dinți din comerț, în favoarea uneia homemade, făcută de mine.

 

david si erik pe vremea cand nu aveau carii                                                                David şi Erik pe vremea când nu aveau carii

 

     După ce am stabilit că au o alimentație similară și se spală la fel de des pe dinți (principalele cauze ale cariilor dentare, conform medicinei alopate), să vedem părerea stomatologului.

 

     Luna trecută am ajuns la dentist, evident nu de plăcere, ci pentru că David acuza dureri și îi apăruse o mică carie.

     Pentru că sunt nedespărțiți, mai ales în astfel de locuri, despre care zvonurile spun că sunt oribile, a trebuit să-i iau pe amândoi în cabinet, pentru control.

 

     Domnul doctor George (un tip foarte OK, care știe să lucreze cu copiii și reușește să-i facă să plece cu cât mai puține șocuri emoționale) l-a controlat pe David și a concluzionat că are 3 carii.

 

david si cele 3 carii ale sale                                                                         Cele trei carii ale lui David

 

     Eu văzusem doar una, dar mi-a explicat că forma cariei este de pâlnie cu capul în jos, și un punctișor pe dinte înseamnă, de fapt, o zonă mult mai mare afectată înăuntru, care trebuie reparată.

     Pentru că deja era și el acolo, i-am cerut să-l examineze și pe Erik. ”Erik n-are nicio carie. Să revină peste 6 luni la control”  a fost verdictul.

 

erik fara nicio carie                                                                                Erik fără nicio carie

 

     Pe loc, nu mi-a venit ideea să-l întreb ce părere are despre diferența aceasta ciudată, dar ieri mi-am amintit și m-am gândit că, dacă tot o să scriu ceva despre asta, ar fi bună și o părere oficială.

     O să redau mai jos discuția dintre mine, domnul doctor George și Erik. David se afla pe scaun cu gura deschisă, prea speriat să poată contribui la conversație.

 

     "Eu: George (de vreme ce ne cunoșteam de ceva timp și exersez și memoria numelor, mi-am permis să folosesc doar prenumele), ce părere ai de faptul că David are 3 carii și Erik niciuna, deși amândoi mănâncă aproape aceleași lucruri și se spală la fel de des pe dinți?

     Dr. George: Nu știu ce să spun concret, ar putea fi și factorul genetic, deși, în general, nu este foarte important. S-au făcut niște studii în Norvegia, de către cei mai tari din domeniu, pentru prevenirea cariilor, și n-au aflat de ce se formează exact. Aș minți, dacă aș spune că știu. Sigur unul dintre ei bea un pahar de Cola în plus, sau mănâncă ceva mai mult. Un pahar de lapte poate?

     Erik: Eu, odată, la grădiniță, i-am dat și crenvurștul meu, și David a mâncat doi crenvurști, și pe al lui și pe al meu.

     Dr. George: Vezi, de la asta e (a zis zâmbind, mai în glumă, mai în serios). Sigur unul dintre ei se periază mai bine.

     Eu: Erik, de câte ori te speli tu pe dinți?

     Erik: Aproape niciodată (și am zâmbit împreună, știind secretul lui Erik de a nu face carii)."

 

     Apoi, Erik s-a apropiat de mine și mi-a zis la ureche: ”Când o să mă fac mare, o să țin un concert și-o să le explic la oameni cum să nu facă niciodată carii.”

 

     N-am încercat să-i explic domnului doctor teoria NMG, deoarece, fiind învățat cu o anumită doctrină, nu ar accepta astfel de concepte. În plus, mi-e simpatic și nu vreau să intrăm în polemici fără rost.

     A reușit, de fiecare dată, să-i facă pe băieți să plece de acolo veseli, ceea ce este o minune pentru medicina alopată. Mă bucur că șocurile emoționale au fost minime și pentru asta trebuie să-i mulțumesc.

     Ce nu știa domnul doctor George este că, cei doi băieți ai mei au caractere complet diferite și fiecare trăiește experiențele în felul propriu, cu șocurile lui emoționale.

     David, care are 3 carii, seamănă cu mine. E o fire mai retrasă, care preferă să suporte anumite probleme și frustrări în singurătate.

     Problemele cu dinții i-au apărut după ce a încetat să-l mai muște și să-l mai bată pe fratele său.

     Pe de altă parte, Erik e supranumit ”Annoying Taunt”, pentru felul în care te poate scoate din sărite cu comportamentul și acțiunile sale, lipsite de orice logică.

     Dar nu are nicio carie.

     Secretul său e că n-a renunțat la mușcat, bătaie sau cuvinte neadecvate, pentru a-și exprima nemulțumirea. Își exprimă sentimentele pe loc, trecând foarte repede de la o stare la alta, în timp ce fratele său rămâne cu frustrarea conflictului anterior.

     E un mare avantaj să poți să nu pui la suflet vorbele și acțiunile celor din jur.

 

     NMG explică cum cariile apar în urma unui conflict de mușcătură.

     În special la copii, cariile apar atunci când aceștia intră în colectivitate și nu-și mai pot manifesta trăirile (nevoia de a mușca), simțite față de educatoare sau colegi.

     Am observat, încă de anul trecut, cum copiii cu probleme dentare de la ei din grupă erau cei pe care părinții și educatoarea îi certau cei mai mult, cei cărora li se făceau tot timpul observații. ”Copiii răi”, precum se spune.

     Copilul vrea să-i muște pe cei care-i provoacă suferință, dar, neavând puterea, ține în el și în urma conflictului îi apar cariile.

     Practic, creierul ordonă organismului apariția unei carii, în locul unde acțiunea a fost înfrânată.

 

     Cred că cel mai simplu mod de a rezolva o astfel de problemă este să-i oferi copilului o alternativă, ceva din care să muște efectiv și astfel să-și descarce frustrarea și să-și reprime sentimentul de devalorizare, care apare în urma unui astfel de conflict.

 

stop cariei dentare la copii

 

     Eu le-am explicat băieților asta și am încercat să le ofer alternative, din care să muște când sunt nervoși: mere, morcovi, alte legume sau fructe, sau chiar animăluțe de pluș care-l reprezintă pe unul dintre ei sau pe noi.

     De exemplu, David a reușit de multe ori să se calmeze mușcând din Winnică de pluș, jucăria preferată a lui Erik.

 

     Lucrurile acestea sunt valabile și pentru noi, adulții, așa că, atunci când vreți să strângeți pe cineva de gât și nu este social acceptat, mușcați din ceva. 🙂

 

     E destul de dificil să repari o carie deja formată, deși NMG explică cum, un dinte, atâta timp cât este viu, se poate vindeca singur, dacă conflictul a fost rezolvat.

     Dulciurile și celelalte alimente favorizează dezvoltarea cariei și atunci o inversare devine imposibilă, deși, în teorie, ar fi posibilă.

     Odată ce nervul este omorât, nu se mai poate face nimic și plombarea dintelui este inevitabilă.

 

     În cazul lui David, am decis ca prima măsea, care-l durea și era într-un stadiu avansat (desele napolitane cu ciocolată au și ele parte lor de vină) s-o las pe mâna lui George până la sfârșit, iar pentru celelalte două carii să încerc câteva tratamente alternative.

     Din păcate, e foarte greu să schimbi firea unui om, și atunci nici rezultatele nu pot fi prea grozave. Asta o spun din propria experiență, pentru că mi-e foarte greu să mă controlez și pe mine, dar să învăț o altă persoană cum ar trebui să reacționeze în anumite situații.

     Deci, probabil, eu și David vom ramane "fratii carie" mult timp de acum încolo.

 

in lumea viselor                                                                      împreună trecem peste orice durere

 

     Sunt mult mai multe lucruri de spus despre dinți și carii, dar deja au fost scrise de alte persoane, care se pricep la NMG mult mai bine decât mine.

     Puteți citi din aceste teorii fascinante aici(Noile legi biologice-grup privat), care vă pot ajuta copiii, rudele, prietenii și inclusiv pe voi.

           

     Vă urez să aveți un zâmbet frumos și nu uitați să mușcați, atunci când e nevoie. 🙂

 

Comentarii

comentarii


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 thoughts on “Cariile dentare la copii – cauze emoționale, tratament natural și prevenire

    • magichands Post author

      Bună dimineața. Linkul merge, dar este către un grup privat și de aceea probabil nu puteți să-l accesați. Intrați întâi în grup și după aceea apăsați pe link. Zi frumoasă.

  • ioana

    buna,

    am un baietel de 4ani si jumate care are toate masele cariate. Te rog mult, ajuta-ma cu ce tratamente alternative ai facut tu. Eu ii dau vitamina D3 si vitamina K2.

    Multumesc mult,
    Ioana

  • IesireaDinMatrix

    Am niste intrebari la care inca nu mi s-a dat raspuns,

    O varianta NMG scrie ca defapt cariile provocate de conflictul de muscatura nu se vindeca si trebuie mers la dentist cu ele.
    O a doua varianta afirma ca defapt cariile se vindeca si cum ca microbii care sunt benefici se hranesc cu mancarea dintre dinti dar odata ce apare conflictul de muscatura bacteriile ataca smaltul facand caria.
    O alta varianta este aici,se afirma ca defapt cariile se vindeca dar sunt provocate din creier nu se scrie cum ,cu bacteriile sau alte forme…..
    -Eu nu contest ce se scrie,acelasi lucru l-am observat si eu la mine la scoala ,dar as vrea sa stiu si eu care este adevarul dintre aceste variante….

    • magichands Post author

      Eu pot să-ţi explic cum am înţeles eu lucrurile şi cum am precizat deja în articol :

      “NMG explică cum cariile apar în urma unui conflict de îmbucătură.

      În special la copii, cariile apar atunci când aceștia intră în colectivitate și nu-și mai pot manifesta trăirile (nevoia de a mușca), simțite față de educatoare sau colegi.
      ……..
      Copilul vrea să-i muște pe cei care-i provoacă suferință, dar, neavând puterea, ține în el și în urma conflictului îi apar cariile.

      Practic, creierul ordonă organismului apariția unei carii, în locul unde acțiunea a fost înfrânată.
      …….
      E destul de dificil să repari o carie deja formată, deși NMG explică cum, un dinte, atâta timp cât este viu, se poate vindeca singur, dacă conflictul a fost rezolvat.

      Dulciurile și celelalte alimente favorizează dezvoltarea cariei și atunci o inversare devine imposibilă, deși, în teorie, ar fi posibilă.

      Odată ce nervul este omorât, nu se mai poate face nimic și plombarea dintelui este inevitabilă.”

      Deci pe scurt : conflictul de muşcătură generează apariţia cariei iar bacteriile o dezvoltă şi o întreţin constant.

      Practic dintele, fiind un organism viu, se poate repara dar acest lucru se poate realiza doar în anumite condiţii foarte greu de obţinut :
      1. Conflictul trebuie încheiat.
      2. Bacteriile trebuiesc ţinute la distanţă ( ex: oil pulling – plimbatul uleiului prin gură (susan,cocos,fl,soarelui), clătirea cu bicarbonat, clătirea cu xylitol, evitarea alimentelor care favorizează dezvoltarea cariilor).
      3. O alimentaţiie care să ajute organismul în procesul de reparaţie a smalţului.
      4. Toate aceste lucruri trebuiesc făcute din timp dar din păcate în majoritatea cazurilor se observă prea târziu. Caria, fiind sub forma unei pâlnii, apare doar ca un punctişor pe dinte iar înăuntru este mâncat aproape tot.
      5. Pe cât este posibil trebuie evitată omorârea nervului iar dentisul doar să cureţe zona respectivă şi s-o umple cu un material provizoriu uşor de eliminat de corp în procesul de vindecare.

      Toate aceste lucruri sunt foarte greu de realizat şi de aceea nu există mulţi oameni care chiar să reuşească să inverseze acest proces de deteriorare al organismului.

      • IesireaDinMatrix

        Multumesc pntru raspuns.Inteleg.Insa dr.Crina Veres scria ca alimentele acide nu au cum sa faca niste carii pentru ca atunci ar ataca in primul rand gingia ,limba ,cerul gurii nicidecum dintii care sunt puternici.Mai departe,scriu despre ce este vorba la mine,cam prin februarie anul acesta ,am avut o fractura dentara la maseaua de jos partea stanga.Maseaua este plombata de 24 de ani.Am apasat brusc pe o sambura de curmala-crezand e fara samburi asa cum scria pe eticheta-
        si s-a rupt o portiune din dinte si plomba ,dupa care o castana prajita prea zdravan a fost cauza celeilalte fracturi care a mai desprins o bucata din dinte si dupa aia s-a mai largita caverna enorma .Daca intra mancare acolo simt o mica durere dar o curat si o umplu cu propolis si pasta de dinti homeopatica de la Viva Natura.Poate inainte de fractura dentara sub plomba era deja carie…..Daca ajung la dentist categoric nu imi trebuie plomba acolo ci un anastezic,un cleste si o mana buna cu o minte agera care imi scoate aceasta masea.Nu am rabdare sa plombeze ,asa ca extractia e singura varianta daca ajung la dentist.Insa totusi din punctul noii medicini germanice ,ma intereseaza daca as putea face ceva ca dintele sa se vindece.Stiu e perfect adevarata faza cu conflictul de muscatura am dovezi clare.Eu mi-am aranjat aceste conflicte si am grija cat pot sa le aranjez in continuare plus sa evit cat pot .
        -Deci,alimente care contrar ideii Crinei Veres se zice ca fac carii nu manamc,de peste 15 ani am renuntat la zahar alb,rar mananc asa ceva,ce folosesc e zaharul din trestie curmalele, bananele,mierea-asta din urma mai putin,coca cola,sucuri cu coloranti refuz total .Sunt vegan de 8 ani de zile mai mancam si ovo lacto din cand in cand,fac culturism natural deci am grija de alimentatie sa fie cat mai completa axandu-ma pe nuci,alune,seminte,soia bio,fructe,legume,leguminoase,pe cat pot mananc cat mai raw vegan e mai sanatos.Hrana care are enorm de mult calciu este susanul pe care il mananc.
        Mai nou am facut din nou afta bucala intr-o vreme scapasem,afta e pe partea dreapta unde trebuie sa mananc deci e extrem de neplacuta faza asta si afta si dintele fracturat plus ca nu pot manca cu dintii din mijloc….Stiu ca este ceva solutie de plomba provizorie ar fi bine sa imi pun asa ceva dar de unde dentist sa accepte asta sa nu imi distruga nervul dintelui si sa il plombeze asa…..de ii zic cuiva de NMG face crize de nervi…dupa ce a studiat 6 ani si vine careva si zice “nu este asa” il inteleg si pe el/ea sa faca spume…..
        Buna ideie cu uleiurile am sa incerc.
        Alimente care refac smaltul dintelui care ar mai fi alea?

        • magichands Post author

          In primul rand poti sa incerci un tratament cu Xilitol care in teorie n-ar mai lasa cariile sa se formeze protejand dintii de bacterii.

          Poti sa incerci si cu saruri homeopate care intaresc si refac smaltul dintiilor – calcarea fluorica, calcarea silicata si calcarea phosphorica.

  • vivi

    Foarte tare. O sa dau ma departe. Are logica si sens. .si acum ca am citit asta mi.am dat seama ca decat sa imi tratez 11 carii la dentist imi puteam confrunta emoțiile si frustrarile interioate la timpul lor si banii ii foloseam in alte scopuri. De admirat