Cele mai toxice alimente naturale și doza în care devin periculoase


 

 

 

 

 

 

     

     Toate alimentele sunt mai mult sau mai puţin toxice în funcţie de persoană şi de gramajul folosit aşa că orice lucru poate deveni otravă dacă i se dă unui alergic sau dacă este consumat într-o cantitate prea mare.

     Natura este atât de inteligentă încât majoritatea lucrurilor comestibile conţin toxine ca mijloc de autoapărare împotriva exterminării speciei.

     N-o să scriu acum despre ciupercile din pădure sau arahide ci de câteva mai deosebite.

     1. Seminţele de măr ( valabil şi pentru seminţele de cireşe, prune, caise şi piersici) 

     Vrăjitoarea cea rea ştia ea ceva când a vrut s-o omoare pe Albă ca Zăpadă cu un măr.
     Numai că trebuia să încerce cu seminţe de măr, zdrobite pentru a elibera enzimele, făcute shake cu banane şi alte bunătăţi.

     1kg seminţe de măr conţine aproximativ 700 miligrame cianură .

     Pentru a muri omul trebuie să consume 1 miligram de cianură/ per kg corp deci la 70kg ţi-ar trebui 100gr de seminţe de măr să mori în stil  eco-bio 🙂

semintele de mar contin cianura alba ca zapada ai grija

 

     2. Ricinul (cea mai toxică plantă din lume) – toxinele se află în seminţe şi se pare că omul este cel mai sensibil : 1-9 seminţe pot omorâ un om, în funcţie de stare sa de sănătate, şi de la 10 în sus un câine iar raţa poate mânca până la 80 de seminţe. Uleiul de ricin în schimb nu este periculos pentru om şi se poate utiliza fără frică.

     3. Ardeiul iute ( substanţă activă capsaicina) cu care tocmai am făcut un experiment zilele trecute în cantităţi mari poate fi fatal.

Aproximativ 1 kg de ardei iute consumat la o masă, sub formă de pulbere , pot omorâ un om de 55 kg. 

     4. Migdalele (cea mai bună nuciferă după părerea mea)

     Migdalele pe care le consumăm noi sunt migdale dulci dar există în natură migdale amărui care conţin o cantitate foarte mare de cianură şi chiar şi o mâna de migdale (7 -10 bucăţi) pot fi fatale.  
     Aşa că dacă găsiţi prin natură un migdal şi v
ă  e poftă trimiteţi un prieten înainte să verifice dacă sunt ok.

     5. Fasolea boabe ( în special cea roşie)

     Norocul lui Jack a fost c-a plantat boabele de fasole şi nu le-a mâncat.
    Nu consumaţi niciodată fasole crudă. Nu contează forma, culoarea sau alt aspect toate sunt toxice pentru organism în starea lor naturală.
     Gătite la o temperatura sub 80 de grade le poate chiar mări nivelul de toxicitate.
     Aproximativ 50 de boabe de fasole îţi pot fi fatale.

     6. Orezul – conţine arsenic dar ar trebui aproximativ 300kg de orez pentru a omorâ un om de 70kg. E ceva orez de mâncat.

    7. Mătrăgună (belladonna) – face parte din familia solanaceae (tomate, ardei, cartofi, etc) şi conţine o cantitate mare de otravă, mai ales în frunze.
Are propietăţi halucinogene de aceea merită făcute câteva experimente pe ea.

     8. Leandrul – o plantă destul de des întâlnită în gradiniile de pe la noi. Toată plantă este toxică şi 100-150 gr te pot omorâ.
     Au existat cazuri de oameni care au murit după ce au mâncat miere produsă de albine din nectarul florilor de leandru
Deci aveţi grijă de la cine vă luaţi mierea 🙂

     9. Tisa – un arbore ocrotit la noi în ţară, declarat monument al naturii. Toată plantă este toxică dar majoritatea sinucigaşilor cică au preferat frunzele sau seminţele.

     10. Narcisa– o floare foarte frumoasă dar care te poate ucide. Din fericire toxinele se găsesc doar la nivelul bulbului care totuşi cică a fost confundat o dată cu ceapă şi a rezultat în moartea individului.

      11. Cartoful ( în contact cu prea multă lumină devin toxici) – o culoare verzuie imediat sub coajă indică acest lucru. 
În niciun caz nu consumaţi cartofi cruzi deoarece pot apărea o serie de efecte secundare total neplăcute.

(http://www.smithsonianmag.com/arts-culture/horrific-tales-of-potatoes-that-caused-mass-sickness-and-even-death-3162870/?no-ist). – pagină dedicată cazurilor de otrăvire cu cartofi

     12. Sâmburele de avocado – este otrăvitor pentru animale deci nu poate fi prea bun nici pentru om, dar are foarte multe beneficii. Tocmai experimentez acum propietatiile sale miraculoase. Am băut ieri un ceai şi sunt ok. 🙂

     Cum zicea un înţelept bătrân : "Moderation is the continual lesson în nature. A small teaspoon of poison hemlock is a great cleanser for the organ systems. An ounce of poison hemlock is a first class ticket to the valley of death. All part of the Creator's plan. If the pain is so great, there are many plants that will allow you to exit this world. Pills and guns are unnecesary to invite the Angel of Death. The Creator gave us many plants that will allow us to exit. În general, small amounts are restorative, healing, and nutritious. Large amounts of certain plants can be fatal. Moderation is the key to nature education!"

 

 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *