Scolioza – exerciţii eficiente, metoda germană


 

Cum apare scolioza în copilărie şi de ce o avem toţi.

 

     În şcoala generală din clasa a I a şi până în a VIII a am stat toţi în aceleaşi bănci indiferent de vârstă, înălţime sau alte caracteristici.

    Nu mai vorbesc de copiii care au avut unele afecţiuni minore ale coloanei înainte să intre în clasele primare şi care s-au agravat din această cauză.

     În unele ţări dezvoltate, în care se pune accentul pe prevenirea afecţiunilor şi nu pe tratarea lor în faze avansate există scaune reglabile, pupitre reglabile şi alte dispozitive care să ajute copilul să aibă o dezvoltare cât mai corectă.

      Poziţia incomodă prin care trebuie să stai aplecat peste o masă prea joasă iar coloana vertebrală este ţinută un timp îndelungat încovoiată şi deviată uşor în lateral este una din principalele cauze ale apariţiei scoliozei.

     Generaţia actuală care îşi petrece majoritatea timpului în faţa calculatorului într-o poziţie vicioasă, cu rucsacul pe un umăr şi cu capul aplecat în telefonul mobil sunt viitorii scoliotici.

     Normal că şi eu am un început de scolioză, stadiu în care curburile se pot redresa dar în timp dacă nu se face nimic pot apărea modificări osoase şi durere.

     Mai jos am pus un filmuleţ cu o metodă germană de exerciţii prin care se poate redresa această problemă.

https://www.youtube.com/watch?v=JUXcQvzx2H0
 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *