Nuci şi seminţe – propietăţi, timp de înmuiere şi germinare


 

     Nucile şi seminţele sunt foarte importante pentru organism ca aport de vitamine, minerale şi în special grăsimi sănătoase.

     Cel mai bine este să-i învăţăm pe copii de mici cu ele deoarece ei sunt foarte receptivi şi se adaptează repede. Băieţii mei au mâncat de foarte mici migdale, caju, fistic, nuci româneşti, alune de pădure, seminţe de floarea soarelui şi chiar nuci macadamia ( au gustat înaintea noastră).

     Nucile şi seminţele sunt destul de scumpe dar consumate cu moderaţie te hrănesc mai mult şi mai sănătos decât alte alimente. 

 

    Investind în sănătatea ta n-ai cum să ieşi niciodată în pierdere.

 

     Să le consumaţi întotdeauna crude şi dacă se poate înmuiată înainte.

 

nuci si seminte timpul de inmuiere si germinare


     Din punctul meu de vedere migdalele sunt unele dintre cele mai importante nuci deoarece sunt o sursă excelenţă de magneziu iar organismul are mare nevoie de el, foarte multe persoane având carenţă de magneziu.


     Se pot mânca crude prin înmuiere şi decojire sau sub formă de lapte de migdale sau unt de migdale depinde cum preferaţi.


     Medicină alopată şi cea naturistă sunt de acord că migdalele sunt un aliment foarte sănătos pentru organism.
     Până şi călugăriţă Hildegard von Bingen avea că regulă de trăit sănătos şi vindecare rapidă în cazul bolilor grave sau cronice consumul de 5-10 migdale pe zi.

 

     Migdalele şi cânepă sunt considerate de mulţi nutriţionişti că două superalimente care ar putea preveni şi vindecă multe afecţiuni.

     Ca regulă atunci când cumpăraţi nuci sau seminţe să verificaţi întotdeauna ţară de unde provin.

     De exemplu migdale să încercaţi să consumaţi din cele româneşti ( în coajă sau doar miez) sau din Italia , deoarece pe piaţă 90% din migdale provin din California şi sunt pasteurizate. O să explic într-un articol dedicat migdalelor totul despre modul de procurare şi consumare.

                            Un articol mai complex puteţi citi aici.

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *