Terapia punctelor dureroase (Trigger points therapy) – partea II


 

 

Dureri musculare – cauze şi tratament (II)

 

Cum apar punctele dureroase


     Majoritatea activităţilor prin care iau naştere punctele dureroase sunt evidente – accidente, căderi, efort peste măsură.
 

     Toţi facem ocazional greşala de a căra sau ridica obiecte prea grele, facem exerciţii complicate fără o încălzire pe măsură sau ne suprasolicităm într-o acţiune pentru care nu suntem pregătiţi.

     Folosire excesivă a muşchilor este un lucru comun în viaţă de zi cu zi, aproape în orice moment al zilei folosim un muşchi într-un mod neadecvat.
 

     Menţinerea unei poziţii incomode prea mult timp, refuzul de a lua pauze de odihnă, nerespectarea metodelor obişnuite de lucru,  greutatea excesivă a corpului, formă fizică proastă, purtarea de genţi sau rucsacuri prea grele duc la apariţia punctelor dureroase.


     Purtarea unui portofel greu în buzunarul din spate poate duce la sciatică – durere transmisă de nervul sciatic şi din punctele dureroase care apar în muşchii fesieri. 


     Muşchii de la spate, gât şi şolduri pot fi stresaţi excesiv de poziţia scaunului de la maşină, a scaunelor şi altor mobiliere create special pentru design şi nu pentru o poziţie corectă.
   

                       Putem să abuzăm de muşchi chiar fără să ne dăm seama.

 

durere  de spate trigger point

 

     Imobilitatea creată de bretele, curele şi alte accesorii poate duce la apariţia punctelor dureroase.

     Operaţiile chirurgicale după care rămân anumite dureri pot fi suspectate de crearea unor puncte dureroase.
     O injecţie obişnuită în muşchii fesieri poate declanşa un "trigger point" iar durerea te poate ţine câteva luni.


     Marea greşală apare când folosim doar medicamente la apariţia durerii, când de fapt ea  este doar un semn că ceva nu funcţionează cum trebuie şi necesită oreparaţie, omori mesagerul şi ignori mesajul.


    Există medicamente care au că efect secundar durerea musculară şi agravează situaţia de aceea indiferent ce medicamente luaţi în momentul de faţă ar trebui întâi să încercaţi şi această terapie.

     Dacă aveţi dureri de spate,  dureri de cap sau alte părţi ale corpului iar timpul nu vă permite să învăţaţi cum să vă reparaţi singuri, atunci sunaţi la Cinnamon Salon ( 0730.992.638) sau direct pe mine (0722.394.420)pentru o programare la o şedinţă de masaj terapeutic.

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *