Pâine raw vegană cu migdale și semințe (la deshidrator)   Modificata recent !


 

 

     Pâinea raw-veganului (sățioasă, gustoasă și sănătoasă, ideală de luat în drumeții) + guacamole varianta cu multe legume ( ascunse sub formă de pastă, de copii și pentru copii)

Rețetă pâine :

100gr migdale
50 gr semințe de in
50 gr semințe de dovleac
50 gr semințe de cânepă decorticata
50 gr semințe de floarea soarelui
O linguriță semințe de chimen negru
O linguriță rozmarin uscat
O linguriță busuioc uscat
O linguriță cimbru uscat
20 gr de usutori granulat
120 ml apă alcalina

     Toate ingredientele se râșnesc și se amestecă cu apa, până se omogenizează. Se întind, cu sucitorul, între 2 bucăți de hârtie pentru a evita lipirea, iar apoi se pun la deshidrator, la 45 de grade pentru 24 de ore.
     Se consumă goale pe post de
crackersi sau cu diferite sosuri sau creme tartinabile.

 

 

     Guacamole varianta cu legume multe – un avocado, o roșie, un castravete, un cățel de usturoi, o mână de pătrunjel verde, 2-3 frunze de salată, o lingură drojdie inactivă, o linguriță ulei de in, alte condimente după gustul fiecăruia.
 

     Toate ingredientele se amestecă până când devin o pastă fină după care se adaugă ceapă tocată mărunt.
 

     Se întinde pe pâine și (pentru copii) se decorează cu bucățele de ardei roșu și măsline.

     Poftă bună!

 

Comentarii

comentarii

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *